Trouwambtenaren

In Dijk en Waard zijn 9 buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand benoemd. U kunt kiezen welke trouwambtenaar uw ceremonie gaat uitvoeren. Als de trouwambtenaar beschikbaar is op uw trouwdatum, maakt hij of zij met u een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

In dit gesprek kunt u aangeven welke wensen u heeft voor de ceremonie. De ambtenaren stellen zich hierbij graag aan u voor.

Mevrouw O.M. Does-Ubels

Sinds 1998 ben ik in dienst bij de voormalige gemeente Heerhugowaard als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, via een open sollicitatie. Ik vind het ontzettend leuk werk, omdat je met zoveel verschillende mensen te maken hebt en daardoor elke huwelijkssluiting weer anders is.

Sinds 1998 ben ik in dienst bij de voormalige gemeente Heerhugowaard als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, via een open sollicitatie

Ik vind het ontzettend leuk werk, omdat je met zoveel verschillende mensen te maken hebt en daardoor elke huwelijkssluiting weer anders is. Tijdens een huisbezoek hoor je veel; goed luisteren is dan ook belangrijk. In de speech kun je een persoonlijke tint aan het verhaal van het bruidspaar geven met serieuze woorden, maar ook humor speelt een grote rol.

Het doet je goed als het bruidspaar, de ouders of de gasten je na afloop bedanken en zeggen: "Het was een mooie speech" of "U heeft het geweldig gedaan". Ook is het erg leuk om te horen dat aanstaande bruidsparen speciaal om jou vragen.

Ik vind het dan ook een eer om een bijdrage te mogen leveren aan 'de mooiste dag' van hun leven. Ik hoop dat ik nog vele jaren bruidsparen gelukkig mag maken.

Mevrouw M. Goudsblom-Wouters

Hartelijk gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Mijn naam is Marieke Goudsblom. Ik ben getrouwd met Dennis en samen hebben wij drie pubers. Onze trouwdag was in maart 2001 en het kleinste, maar belangrijkste stukje van de dag was de geweldige speech van onze Babs. Zij nam de tijd om ons te leren kennen en nu ikzelf deze functie -lees: leukste baan ter wereld- mag vervullen probeer ik dat ook!

Wij kregen van onze Babs een vragenlijst die ik nu aan jullie geef…huiswerk! Maar wel leuk huiswerk, ik wil “alles” van jullie weten om de speech zo te maken dat die bij jullie past.
Jullie mogen het zeggen: Maak ik een gezellige, gekke, informele -of toch die hele saaie- speech? Misschien willen jullie iets bijzonders tegen elkaar zeggen, krijgen de kinderen een belangrijke rol of…?

Er kan én er mag heel veel tegenwoordig en ik kom dan ook graag bij jullie thuis langs om alle plannen en ideeën te horen over…misschien wel de mooiste dag van jullie leven!

Mevrouw H. Hofstra-Schilstra

Wat is daarop je antwoord? Het belangrijkste onderdeel van je trouwdag is uiteraard de huwelijksceremonie want de hele dag draait om het beroemde ja-woord. Ik zie het als een voorrecht om op de trouwdag jullie huwelijk te mogen afsluiten. Elk huwelijk heeft zijn eigen verhaal en om daar een speech van te maken die bij jullie past, is elke keer weer een uitdaging die nooit verveelt.

Van tevoren stuur ik jullie een vragenlijst zodat ik al een beetje een idee heb wie jullie zijn en wat jullie graag willen. Vervolgens kom ik graag bij jullie langs om kennis te maken en alles door te nemen. Wat zijn jullie wensen, is er muziek, wil iemand anders iets zeggen, zijn er kinderen bij aanwezig? Jullie zijn het stralende middelpunt van de dag, met jullie verhaal en de ceremonie zoals jullie die graag willen

Humor en spontaniteit zijn sleutelwoorden tijdens mijn speech met een serieus moment tijdens het ja-woord. Ik heb er zin in!

Mevrouw B. Kraan

Sinds 2010 ben ik trouwambtenaar en heb al heel veel huwelijken voltrokken en geregistreerd partnerschappen gesloten. En toch blijft het elke keer weer een feestje om bij te mogen dragen aan jullie speciale dag. Door mijn ruime ervaring als trouwambtenaar en jaren werkzaam te zijn geweest in de evenementenbranche, neem ik graag de hele ceremonie van a t/m z met jullie door. 

"Of ze ons al jaren kende", "Zij is de kers op de taart","impeccable English", "neemt de regie", "professioneel", "liefdevol", "humor", "hele persoonlijke toespraak".

Zomaar een greep uit de leuke reacties, die ik in de afgelopen jaren heb ontvangen. Sinds 2010 ben ik trouwambtenaar en heb al heel veel huwelijken voltrokken en geregistreerd partnerschappen gesloten. En toch blijft het elke keer weer een feestje om bij te mogen dragen aan jullie speciale dag.

Door mijn ruime ervaring als trouwambtenaar en jaren werkzaam te zijn geweest in de evenementenbranche, neem ik graag de hele ceremonie van a t/m z met jullie door. Op de dag zelf pak ik de regie over en zorg ervoor dat alles precies verloopt naar jullie wens. Groots of intiem? Jullie wensen staan centraal, waarbij de persoonlijke noot zeker niet zal ontbreken.

Mevrouw F. Nijman

Sinds mei 2018 ben ik trouwambtenaar bij de voormalige gemeente Heerhugowaard. Een nieuwe uitdaging waar ik enorm veel zin in heb. Wat is er nu mooier dan twee mensen die zich uit liefde met elkaar willen verbinden. En daar mag ik dan de ceremonie van verzorgen. De mooiste baan van de wereld!

Ik ben Friedel Nijman, geboren in Zuid-Limburg (in 1958) en opgegroeid in Heerhugowaard. Je mag bijna wel zeggen dat ik tegelijk met Heerhugowaard groot geworden ben.

Een huwelijksceremonie staat of valt met een spontane BABS die beschikt over een goed inlevingsvermogen en grote betrokkenheid. Iemand die door de juiste vragen te stellen, jullie wensen en verwachtingen weet om te zetten in een persoonlijke ceremonie op een zo bijzonder moment. Iemand die heel graag een steentje bijdraagt aan een bijzonder hoogtepunt in jullie leven. Die BABS ben ik!

Ruim voor DE DAG kom ik bij je langs om te luisteren naar jullie persoonlijke verhalen en vooral ook jullie wensen voor de ceremonie. Het is jullie dag en jullie ceremonie. Ik ga niet uit van “kan niet”, want alles kan als het bijdraagt aan een perfecte en persoonlijke ceremonie. En daar kan ik voor zorgen!

De heer A. Piersma

Hallo aanstaand bruidspaar. Mijn naam is Bram Piersma en ik ben al ruim 25 jaar gelukkig getrouwd met Annette en ben dus ervaringsdeskundige. We hebben drie kinderen en wonen heerlijk in Sint Pancras. Sinds een aantal jaren mag ik huwelijken/geregistreerd partnerschappen sluiten en dat is ontzettend leuk om te doen.

In ben erg benieuwd naar jullie redenen om te trouwen en te kijken hoe we samen een heel mooie en onvergetelijke huwelijksceremonie kunnen bedenken. Er is heel veel ruimte voor jullie persoonlijk inbreng. Wanneer zien en spreken we elkaar?

Mevrouw C.M. Schilder-Bruin

Het sluiten van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap is een belangrijke stap in je leven. Mijn naam is Tineke Schilder en als babs van de gemeente Dijk en Waard vind ik het een eer als ik daar een bijdrage aan mag leveren.

Ieder paar is weer anders en heeft andere ideeën hoe de ceremonie eruit zou moeten zien.

Om te horen wat jullie willen, kom ik graag een paar weken voor de ceremonie bij jullie langs om kennis met elkaar te maken en jullie wensen te bespreken.

Vaak wordt er tijdens de plechtigheid muziek gedraaid bij binnenkomst, bij het tekenen van de akte en bij afloop van de plechtigheid. Muziek kan mooie herinneringen en gevoelens oproepen en vaak zit er ook een verhaal achter de keuze.
De ceremonie moet voor jullie een mooi moment worden van een onvergetelijk dag en ik wil daar graag aan meewerken.

Mw. C. Teuben

Hallo bruidspaar! Mijn naam is Claudia Teuben, Ik ben geboren in Amsterdam in 1975. Vanaf mijn 20ste woon ik in het altijd gezellige Heerhugowaard, samen met mijn vriend en onze 2 kinderen.

Ik werk sinds 2002 bij de voormalige gemeente Heerhugowaard (nu Dijk en Waard) en heb hier op verschillende afdelingen gewerkt. Momenteel werk ik met veel plezier op de afdeling Burgerzaken. In 2017 kreeg ik de kans om mensen in de echt te verbinden en deze kans heb ik met beide handen aangepakt. Ik voel me enorm vereerd om dit te mogen doen.

Wat mij betreft bestaat er, net zoals dit voor de liefde geldt, geen leeftijd om het vak van trouwambtenaar uit te oefenen. Het gaat er naar mijn mening om dat je liefde voor mensen hebt. Ik luister graag naar jullie liefdesverhaal en de wijze waarop het leven jullie samen heeft gebracht. Ik breng dit op een mooie, liefdevolle en  humoristische  manier naar buiten.

Zoals de leeftijd niet uitmaakt, zo vind ik de voltrekking van een huwelijk en van een geregistreerd partnerschap even belangrijk. Het gaat tenslotte niet om de vorm maar om de mens! En niet te vergeten, het allerbelangrijkste; om de beleving van de grote dag.

Ik help graag om deze dag tot een onvergetelijke ervaring te maken. Met daarin een lach en soms een traan.

Tijdens mijn huisbezoek nemen we alles door en ik zorg voor een mooie persoonlijke speech.

Geniet van alle voorbereidingen en ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten. 

De heer F.J.M. Weel

Geboren (1944) en getogen in Heerhugowaard. Gehuwd, twee dochters, zeven kleinkinderen. Houdt van sport in het algemeen, gitaarspelen, korte verhalen en gedichten schrijven. Doet veel vrijwilligerswerk en staat midden in de samenleving. En sinds 1984 vervult hij de functie van buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

’In de nieuwe gemeente Dijk en Waard de liefde en verantwoordelijkheden voor elkaar officieel laten verbinden. En ik zou het als een eer beschouwen als ik na jullie jawoord mijn handtekening onder de huwelijksakte of akte van geregistreerd partnerschap mag zetten. Als afsluiting van een feestelijke en bijzondere dag met een ceremonie waar je met een grote glimlach op terug kunt kijken. Want het is juist die ceremonie die een persoonlijk onderdeel van jullie dag is. En die moet verlopen op een manier die bij jullie past.

En daarbij maak ik geen onderscheid in geaardheid, afkomst of religie. Dat komt omdat ik altijd al geïnteresseerd in mensen ben geweest. Het boeit mij hoe mensen zijn, waarom zij bepaalde karakters hebben, hoe zij in het leven staan, enz. Wat is hun verhaal? Wat is jullie verhaal? Wat zijn de drijfveren achter jullie verhaal?  Dat wil ik met jullie bespreekbaar maken in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, bij voorkeur bij de bruidsparen en/of partners thuis. Ik heb het vermogen om me in die ander, jullie dus, te verplaatsen Daarbij zal ik altijd voldoende ruimte laten voor persoonlijke, soms speciale wensen, zoals bijvoorbeeld muziek, aankleding enz. En als dat door jullie op prijs wordt gesteld zullen de gesprekspunten in een toespraak worden onderstreept. Kortom, de woorden die worden uitgesproken zullen jullie een dusdanig gevoel van herkenning moeten geven en in overeenstemming zijn met het feestelijke en intieme karakter van de plechtigheid. Ik kijk er naar uit.’