Gemeentelijke erepenning

Met een gemeentelijke erepenning brengt de gemeente een eerbetoon aan haar eigen burgers en organisaties. Het gaat om mensen/organisaties die zich vaak jarenlang belangeloos ergens voor inzetten. Kent u zo'n persoon of organisatie die een eerbetoon verdient?

Download het onderstaande aanvraagformulier en stuur deze per e-mail naar post@dijkenwaard.nl. Dit kan tot uiterlijk drie maanden voor de uitreiking.

Gemeentelijke erepenning aanvragen (pdf, 109 KB)

De gemeentelijke erepenning wordt jaarlijks uitgereikt op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Hierbij zijn inwoners en vertegenwoordigers van allerlei organisaties in Dijk en Waard aanwezig. Hierdoor krijgt de gemeentelijke erepenning nog meer betekenis.

De gemeentelijke erepenning is algemeen van karakter: de verdiensten kunnen op alle mogelijke terreinen liggen. Bijvoorbeeld openbaar bestuur, zorg, openbare orde, economie en cultuur.

Het enige criterium voor de toekenning van de erepenning is dat de verdiensten voor de gemeente Dijk en Waard en haar inwoners uitzonderlijk zijn.

Iedereen kan voor een andere persoon een voorstel voor de gemeentelijke erepenning indienen, ongeacht leeftijd, nationaliteit of woonplaats.