Deel tegelfietspaden Westtangent en Zuidtangent krijgt asfalt

De gemeente gaat in samenwerking met provincie Noord-Holland de huidige tegelfietspaden langs de Westtangent en Zuidtangent grotendeels vervangen voor asfalt fietspaden. Tegelijk wordt het voetpad en het groen langs de fietspaden vernieuwd. Er komen meer bomen bij en wat perken met vaste planten. 

Tijdens de werkzaamheden zullen er ook wadi’s aangelegd. Het regenwater stroomt door deze wadi’s naar verlagingen in het groen en wordt dan door de grond langzaam afgevoerd. Hierdoor staan er alleen bij uitzonderlijke regen nog plassen op het fietspad.

Het gaat om het fietspad aan de zuidkant van de Westtangent tussen de Icaruslaan en Middenweg en het fietspad aan de zuidkant van de Zuidtangent tussen de Middenweg en Stellingmolen. Op de foto onderaan dit bericht ziet u een impressie van hoe de situatie er op de Zuidtangent uit gaat zien. 

Afsluiting

De werkzaamheden aan en rond de fietspaden duren van 13 maart tot ongeveer 15 mei. De fiets- en voetpaden zijn dan niet toegankelijk. De omleiding voor fietsers en voetgangers loopt via het fietspad en het voetpad aan de overzijde van de weg. De gemeente borden plaats vooraf borden langs de fietspaden met de precieze datum van afsluiting en de omleidingsroute.  

Bomenontwerp

Aan het begin van het werk aan de fietspaden worden een aantal bomen langs de fietspaden gekapt die niet passen in het ontwerp of ziek zijn. Enkele bomen kunnen worden verplaatst in plaats van gekapt en dat doen we dan ook. Voor de gekapte bomen, zullen meer bomen terugkomen. Bekijk het nieuwe bomenontwerp Westtangent (pdf, 703 KB) en Zuidtangent (pdf, 924 KB). Het planten van de nieuwe bomen gebeurt aan het eind van het jaar.

Als u vragen over de werkzaamheden heeft kunt u contact opnemen met Steven Kroon via post@dijkenwaard.nl of 072 - 575 55 55