Aanpassing rotonde bij Dijk van Kyoto van start

Nu de aanpassing van de rotonde Haringvliet/West-Frieslandsingel in de Oosttangent bijna is afgerond, gaat BAM Infra vanaf 10 oktober aan de slag bij de rotonde bij Dijk van Kyoto/Lotte Beesedijk in dezelfde verkeersader. Ook deze rotonde wordt omgevormd tot een halve turbo-rotonde. De werkzaamheden duren drie weken.  

De rotonde bij Dijk van Kyoto krijgt een dubbele rijbaan in de noordoostelijke rijrichting. Deze aanpassing moet zorgen voor een betere doorstroming van het gemotoriseerde verkeer op de Oosttangent. Om de veiligheid van de fietsers te waarborgen, komt er een bredere oversteek voor hen bij de rotonde. De rotonde krijgt ook verhoogde rijbanenscheiding en twee stopplekken voor de fietsers tussen de rijbanen. In de Oosttangent komen in het wegdeel tussen het BP-tankstation en de rotonde opvallende 30km/uur-drempels te liggen. Deze drempels liggen ongeveer 30 meter voor de oversteekplaats en dwingen op deze wijze optimaal het autoverkeer om snelheid te minderen. De rotonde wordt verder uitgerust met nieuwe verlichting, bebording en markering om de verkeerssituatie ter plekke voor alle verkeersdeelnemers duidelijk te maken.

Planning werkzaamheden

  • Van maandag 10 op dinsdag 11 oktober en van dinsdag 11 op woensdag 12 oktober wordt er tussen 20.00 uur en 6.00 uur aan de rotonde gewerkt. Tijdens deze eerste stap van de werkzaamheden is de rotonde overdag gewoon open. Doorrijden is mogelijk, er zijn verkeersregelaars aanwezig.
  • Van woensdag 12 tot en met woensdag 26 oktober wordt er elke dag van 7.00 tot 17.00 uur aan de rotonde gewerkt. Tijdens deze twee weken is het niet mogelijk om vanaf de Oosttangent op de rotonde linksaf te staan.
  • Van woensdag 26 oktober 20.00 uur tot en met maandag 31 oktober 6.00 uur wordt dag en nacht aan de rotonde gewerkt, hierbij is de rotonde volledig dicht voor gemotoriseerd verkeer. 

De Oosttangent zal gedurende de werkzaamheden zoveel mogelijk bereikbaar blijven. Tijdens het werk kan het bestemmingsverkeer voor de wijk Huygenhoek en Land van Luna een lokale omleidingsroute via de Cornelia van Arkeldijk volgen. Bij de afsluiting van de rotonde blijft Stad van de Zon bereikbaar via Gibbon. 

Vragen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over de aanpassing van de rotondes Oosttangent. Neem dan contact op met BAM Infra Regionaal Amsterdam, via een mail naar oosttangent@bam.com of het contactformulier in de BouwApp.