Aanvragen energietoeslag nu mogelijk

De prijzen van energie stijgen. Dat kan betekenen dat u flink meer moet betalen voor gas en elektra. Vooral voor inwoners met een laag inkomen kan dit een probleem zijn. Daarom geeft het Rijk een eenmalige energietoeslag aan huishoudens met een inkomen rond bijstandsniveau. De hoogte van het bedrag is maximaal 800 euro netto per huishouden. Halte Werk voert deze regeling uit voor gemeente Dijk en Waard. 

Halte Werk is eerder dit jaar gestart met de uitbetaling van de toeslag van maximaal 800 euro aan huishoudens die een uitkering krijgen volgens de Participatiewet, IOAW en IOAZ. Heeft u een laag inkomen, maar geen bijstandsuitkering? Dan kunt u de energietoeslag vanaf vandaag zelf aanvragen via Halte Werk. 

U heeft recht op de toeslag als uw inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm die voor u geldt. Hoeveel dat is hangt af van uw situatie. U hoeft dus geen bijstandsuitkering te hebben om recht te hebben op de toeslag. 

U krijgt geen toeslag als u jonger bent dan 21 jaar. Behalve als u zelfstandig woont en geen of niet voldoende gebruik kunt maken van de onderhoudsplicht van uw ouder(s). Wie 26 jaar of jonger is en studiefinanciering ontvangt volgens de Wet studiefinanciering 2000 krijgt ook geen energietoeslag.

Aanvragen

Ga voor het aanvragen van de energietoeslag naar Haltewerk.nl/energietoeslag. Daar leest u gelijk meer informatie over de toeslag. De energietoeslag is aan te vragen tot en met 31 december 2022. Heeft u nog een vraag? Vul deze dan in op het contactformulier op Haltewerk.nl/contactformulier. Kies onderwerp 'energietoeslag'. Geef in uw bericht altijd uw naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres door.