Boek 'De Waard Verklaard' levert 8000 euro op voor goed doel

Het boek 'De Waard Verklaard' van Reint Mellema heeft niet alleen de geschiedenis van Heerhugowaard in kaart gebracht, maar heeft een indrukwekkende bijdrage van € 8.000 opgeleverd voor het goede doel. Het boek, dat zijn weg vond naar de Bruna in winkelcentrum Middenwaard, markeert een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de snelgroeiende stad, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van jonge talenten.

Goede doel: Jeugdfonds Sport en Cultuur

De opbrengst van het boek wordt gedoneerd aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Zij gebruiken dit bedrag om kinderen uit de gemeente de kans te geven om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zoals het behalen van een zwemdiploma of het volgen van muziekles. Ook wordt er ondersteuning geboden bij het aanschaffen van hulpmiddelen als sportkleding of muziekinstrumenten.

Els van Dam, secretaris van het Jeugdfonds Sport en Cultuur is erg blij met deze schenking. Ze, legt uit dat de subsidie een mooie gift is voor kinderen uit gezinnen met weinig geld, zodat zij kunnen deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten.

Ontdekken en ontwikkelen van talent

Reint Mellema en zijn vrouw hebben bewust voor dit goede doel gekozen vanwege hun zorgen over de toenemende armoede in steeds meer Nederlandse gezinnen en dus ook in Dijk en Waard. Ze willen kinderen uit minder bedeelde gezinnen ook de kans geven om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Omdat de samenleving nu, en in de toekomst, mensen met talent en passie nodig heeft.

Tussenstand ‘De Waard Verklaard’

Het succesverhaal van 'De Waard Verklaard' is nog niet op zijn einde. De opbrengst van € 8000 is voor nu de tussenstand, maar kan nog hoger uitkomen. Het boek is nog steeds verkrijgbaar bij de Bruna in winkelcentrum Middenwaard. Een tip voor wie nog op zoek is naar een mooi geschenk met een boodschap tijdens de feestdagen.

Over ‘De Waard Verklaard’

In 'De Waard Verklaard' neemt auteur Reint Mellema de lezer mee op een boeiende reis door de stedenbouwkundige en ruimtelijke ontwikkeling van Heerhugowaard tussen 1955 en 2021. Het boek, dat niet alleen een eerbetoon is aan de stad maar ook aan de langstzittende naoorlogse burgemeester Albert Molleman, biedt inzichten in de keuzes die de stad heeft gemaakt en lessen die hieruit voor de toekomst getrokken kunnen worden.