Burgemeesters NHN doen oproep aan het kabinet: maak meer mogelijk en biedt perspectief

De zestien burgemeesters van Noord-Holland Noord doen een oproep aan het kabinet om perspectief te bieden en het sociale leven veilig en gereguleerd mogelijk te maken. Ook doen zij een oproep om ondernemers die zijn getroffen door de lockdown financieel voldoende te steunen.

Lees hier de hele brief:

Geachte minister-president, geachte leden van het kabinet,

In onze gesprekken met ondernemers, winkeliers, horeca en inwoners merken wij steeds vaker dat de zorgen over de gevolgen van de coronamaatregelen onder de mensen toenemen. Covid is meer dan een gezondheidscrisis alleen geworden. De maatschappelijke impact van het virus en de maatregelen wordt op dit moment enorm gevoeld. Het draagvlak neemt af, onbegrip en boosheid nemen toe. Er is grote behoefte aan perspectief. Wij, de zestien burgemeesters van Noord-Holland Noord, pleiten daarom voor meer gereguleerde mogelijkheden en perspectief. 

Onze inwoners missen het theater, uit eten, de bioscoop, het winkelen, hun sport of andere sociale bezigheden. Dat geldt voor onze jongeren in het bijzonder. Winkeliers en (horeca)ondernemers staat het water aan de lippen. De economische en emotionele schade is groot. Het ontbreken van perspectief, het steeds weer teruggeworpen worden, weegt zwaar.

We vragen u om rekening te houden met de gemoedstoestand van onze inwoners en ondernemers. Betrek het maatschappelijk beeld bij de maatregelen. Wij als burgemeesters van NHN merken het dagelijks. Wij hebben draagvlak nodig, vanuit een bredere invalshoek dan de gezondheidscrisis alleen. Bied perspectief, voor een ieder. En zeker ook voor de detailhandel, de kleinere winkels, die het zo lastig hebben in de afgelopen tijd.

Wij pleiten ervoor om bij de nieuw te nemen besluiten het sociale leven veilig en gereguleerd mogelijk te maken en om de ondernemers die zijn getroffen door de lockdown financieel voldoende te steunen.

Wij wensen u veel wijsheid met de eerste grote besluiten van uw kabinetsperiode.

Hoogachtend,

Anja Schouten Michiel Uitdehaag
Burgemeester Alkmaar Burgemeester Texel
   
Monique Bonsen-Lemmers Lars Voskuil
Burgemeester Koggenland Burgemeester Bergen
   
Marjan van Kampen-Nouwen Ronald Wortelboer
Burgemeester Schagen Burgemeester Stede Broec
   
Eduard van Zuijlen Toon Mans
Burgemeester Enkhuizen Burgemeester Castricum
   
Frank Streng Peter Rehwinkel
Burgemeester Medemblik Burgemeester Dijk en Waard
   
Jan Nieuwenburg Mascha ten Bruggencate
Burgemeester Hoorn Burgemeester Heiloo
   
Jan de Boer Rian van Dam
Burgemeester Den Helder Burgemeester Hollands Kroon
   
Michiel Pijl Gerard van den Hengel
Burgemeester Drechterland Burgemeester Opmeer