Dijk en Waard tekent overeenkomsten voor woningbouw

De gemeente Dijk en Waard heeft met Bot Bouw Ontwikkeling BV en Green Property BV twee exploitatieovereenkomsten afgesloten voor de bouw van woonappartementen op werklocatie De Frans in Heerhugowaard. Hiermee is een nieuwe stap gezet in de plannen om van De Frans een toekomstbestendig, sterk en dynamisch woon- en werkgebied te maken. 

Bot Bouw Ontwikkeling en Green Property ontwikkelen samen twee projecten aan de Hectorlaan. Met deze projecten ontstaat een nieuw en kwalitatief woongebied bij één van de entrees van De Frans. Het gaat in totaal om 65 woningen, inclusief de herinrichting van de openbare ruimte. 

Wethouder Nils Langedijk gaf eerder dit jaar het startsein voor de transformatie van De Frans. Dit is een proces dat jaren gaat duren. 

Door werken meer te mengen met wonen kunnen op De Frans extra woningen worden toegevoegd aan een stedelijke omgeving. Tevens biedt de transformatie mogelijkheden om op een steenworp afstand van het NS-station een aantrekkelijk woon- en werkgebied te realiseren. 

Dijk en Waard heeft de ambitie om 10.000 woningen te bouwen tot 2030. Een deel van deze ambitie kan op De Frans worden gerealiseerd.