Dinsdag 6 februari: de raad hoort meer over huisvesting onderwijs en binnensport

Op dinsdag 6 februari is er politieke avond in het gemeentehuis van Zuid-Scharwoude. Tijdens deze avond komen inwoners iets zeggen, deelt de raad standpunten met elkaar en wordt de raad geïnformeerd. Wilt u ook iets zeggen over iets dat op de agenda staat? Neem dan contact op met de griffie via griffie@dijkenwaard.nl. U bent natuurlijk ook van harte welkom. Of kijk vanaf 20.00 uur mee via de livestream op bestuur.dijkenwaard.nl.

Inwoners komen iets zeggen:

  • iemand spreekt in over de consequenties van de afsluiting van de Middenweg voor ondernemers.
  • iemand spreekt in over de naamgeving van vier bruggen in de gemeente Dijk en Waard.

Verder op de agenda

Wijziging verordening Jeugd en Wmo 

Aan de raad wordt gevraagd om de gewijzigde verordening Jeugd en Wmo vast te stellen. Deze is eind 2023 door de raad vastgesteld. Het college stelt nu drie aanpassingen voor. Eén van deze punten gaat over het verlagen van het pgb-tarief voor mensen uit het netwerk die huishoudelijke hulp of begeleiding bieden.

Huisvestingsplan onderwijs en ruimte voor binnensport

De raad krijgt meer informatie over het integraal huisvestingsplan onderwijs en het onderzoeksrapport ruimte voor binnensport. Er is samenhang tussen de beide onderwerpen. De gymzalen en sporthallen hebben namelijk een functie voor het bewegingsonderwijs van de scholen én voor de zaalsportverenigingen. Standpunten over dit onderwerp deelt de raad op de politieke avond van dinsdag 5 maart.  

Meer informatie

Bekijk de agenda, stukken en livestream voor de politieke avond in gemeentehuis Zuid-Scharwoude.

Neem voor vragen over dit persbericht contact op met Kim Boscher van de griffie. De griffie ondersteunt de raad. Bel 0638735243 of mail k.boscher@dijkenwaard.nl