Gaat u deze kerstvakantie op reis? Vraag op tijd uw nieuwe ID-kaart of paspoort aan!

Over een paar weken is het kerstvakantie. Veel mensen gaan op wintersport of zoeken lekker de zon op. Wacht niet met het verlengen van uw reisdocument tot vlak voor uw vakantie! Zo voorkomt u vakantiestress en langere wachttijden bij de loketten.

Plan uw afspraak in

Elk jaar zien wij rondom de vakantieperiode een piek in het aantal aanvragen. Stel uw aanvraag niet te lang uit en plan een afspraak in via de website. Door alvast uw gegevens online in te vullen en te betalen, duurt uw bezoek aan de balie korter.  

Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort of ID-kaart op afspraak persoonlijk afhalen bij gemeentehuis Zuid-Scharwoude (De Binding) of gemeentehuis Heerhugowaard. Ook kunt u ervoor kiezen deze thuis te laten bezorgen. Dit spreekt u af bij het aanvragen van uw paspoort of ID-kaart.

Paspoort of ID-kaart voor kind

Uw kind moet zelf bij de afspraak op het gemeentehuis aanwezig zijn, ook bij het ophalen. Een kind tussen 12 en 18 jaar mag zonder ouders/ gezaghouder(s) aan de balie een ID-kaart of paspoort aanvragen en afhalen.

Spoedprocedure

Bent u toch te laat voor het aanvragen van uw paspoort of identiteitskaart? Dan kan deze via een spoedprocedure sneller worden aangevraagd. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden en het document wordt niet thuisbezorgd.

Alle informatie over het aanvragen van een nieuw reisdocument vindt u op de pagina Paspoort en identiteitskaart.