Icarushuis plant groene ontmoetingsplaats voor de deur

Bij het Icarushuis in Heerhugowaard zijn donderdag 27 oktober letterlijk de bloemetjes buitengezet. Bewoners en medewerkers van het huis voor mensen met geheugenverlies plantten samen met buurtbewoners en leerlingen van Vonk (voormalig Clusius College) een geurige en kleurige border voor de deur. 

Na een welkomstwoord gaf wethouder Annette Groot de ‘Startschop’: Een deel van de leerlingen van Vonk gaf een workshop ‘knutselen met natuurlijke materialen’ aan de bewoners van het huis. Een andere groep hielp mee met planten van de border. De leerlingen zullen ook betrokken zijn bij het onderhoud van de nieuwe border.

Er is gekozen qua invulling van de border voor een combinatie van planten zodat er elk seizoen wel iets te zien is. Er bloeien planten van het voorjaar tot in het najaar. Om de zintuigen extra te prikkelen is er gezocht naar uiteenlopende kleuren, geuren en bladvormen. Zo zijn onder meer de dropplant en de vlinderstruik in de border terug te vinden. Zij zullen in bloei heerlijk geuren.

Estafette

Deze groene actie maakt onderdeel uit van de derde editie van de Groenspoor Plant-estafette. Bij deze estafette werken de deelnemende gemeenten samen met hun inwoners, scholen, bedrijven en verenigingen aan méér biodiversiteit en klimaatadaptatie. Naast meer biodiversiteit is er in de wijk ook een mooi contact tot stand gebracht tussen de bewoners van het Icarushuis, buurtbewoners en leerlingen van Vonk. Na afloop kregen alle deelnemers een zakje biologische bolletjes mee naar huis om ook thuis te kunnen genieten van bloemen en tegelijkertijd voedsel te geven aan insecten, vlinders en vogels.