Gemeente komt met nieuwe uitgave: Gemeentenieuws Dijk en Waard

Vanaf 14 januari 2022 verschijnt Gemeentenieuws Dijk en Waard in de edities van Rodi Media, zowel in de editie Langedijker Nieuwsblad als in de editie Heerhugowaards Nieuwsblad. De gemeentepagina’s zullen elke twee weken op de achterzijde van de huis-aan-huiskranten uitgegeven worden. Gemeentenieuws Dijk en Waard is een tweewekelijkse uitgave van gemeente Dijk en Waard en de opvolger van Langedijk informeert en Stadsnieuws.

Gemeente Dijk en Waard blijft inwoners via het gemeentenieuws informeren over beleid, het college, de raad, actualiteiten, geeft uitleg over gemaakte keuzes en mogelijkheid om mee te doen aan bijeenkomsten en participatietrajecten. Bovendien verwijst de gemeente daarbij naar andere bronnen, zoals websites en sociale media. 

Let op uw brievenbus in de week van 14 januari: dan vindt u Gemeentenieuws Dijk en Waard in het huis-aan-huisblad op de mat. Een gratis exemplaar is ook te lezen of af te halen bij: Huis van de Gemeente, Parelhof 1 in Heerhugowaard of De Binding, Bosgroet 2 in Zuid-Scharwoude.

Officiële bekendmakingen per 1 januari niet meer op papier

Gemeente Dijk en Waard plaatst haar officiële bekendmakingen, zoals regelgeving, vergunningen en verordeningen, op de website overheid.nl. Deze website van de overheid biedt alle regelgeving van alle overheden bij elkaar. Gemeente, provincie, waterschap en Rijk bundelen hier hun informatie. In elke editie van het gemeentenieuws verwijst de gemeente naar de online gepubliceerde bekendmakingen. Daarmee verdwijnt wekelijkse servicetekst op papier.

Ontvang bekendmakingen per e-mail

U kunt zich abonneren op een e-mailservice via overheid.nl. U ontvangt dan automatisch een mail als er een bekendmaking wordt gepubliceerd in uw buurt. Dan weet u bijvoorbeeld precies wanneer uw buurman een vergunning aanvraagt voor een uitbouw aan het huis. Kijk voor het aanmelden van deze service op www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt > Meld u aan voor de e-mailservice.