Nieuw WhatsApp-nummer voor gemeente Dijk en Waard

Inwoners die vragen hadden aan de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard konden dit al een aantal jaren doen via WhatsApp. En dit geldt ook voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Wel stapt Dijk en Waard over naar het nieuwe WhatsApp-nummer 06-28 52 09 21. Bewoners die contact zoeken via de oude nummers worden voortaan doorverwezen naar het nieuwe. Bellen naar dit nummer kan niet. Telefonisch contact gaat via 072 575 55 55.

Laagdrempelige dienstverlening

De afgelopen jaren is het aantal inwoners dat gebruik maakt van WhatsApp flink toegenomen. Het is een laagdrempelige manier om contact te zoeken met de gemeente. "We merken dat inwoners handig gebruik maken van WhatsApp om meldingen te maken en vragen te stellen. Je hoeft dan niet te wachten, wat met bellen soms wel het geval is." vertelt senior medewerker frontoffice Dominique Bleeker.

Sociale media

Naast een nieuw nummer voor WhatsApp heeft de gemeente ook nieuwe sociale media opgericht. Inwoners kunnen daar terecht voor gemeentenieuws, ontwikkelingen in Dijk en Waard en kunnen daar ook hun vragen stellen. Dijk en Waard is te volgen op Twitter (@gemDijkenWaard), Facebook (@gemDijkenWaard), Instagram (@gemeenteDijkenWaard) en LinkedIn (@gemdijkenwaard).