Operatie plaatsnaamborden bijna voltooid

Op ruim 100 locaties in Dijk en Waard zijn plaatsnaamborden vervangen of veranderd. Op een paar plekken heeft de gemeente nog werk te doen.

Zo is er op sommige plaatsen, waar de gemeente grenst aan die van Alkmaar in Sint Pancras en Koedijk, nog een aanpassing nodig. De gemeente Alkmaar heeft voor deze locaties nieuwe komportalen besteld. Dat zijn de grote gele aluminium frames waarin de blauwe plaatsnaamborden bevestigd worden. Als voorlopige oplossing zijn op die woonplaatsborden stickers geplakt. Omdat het formaat van de Alkmaarse komportaalborden anders is, zijn die stickers niet overal helemaal goed leesbaar. Ook elders zijn stickers geplakt als tijdelijke oplossing. Om sommige plekken zijn die stickers, daardoor komt de oude gemeente Langedijk toch nog weer even om een hoekje kijken. Ook op deze plaatsen worden de komportalen de komende weken vervangen. 

Naar verwachting zijn medio februari alle komportaalborden fris, nieuw en fier rechtop geplaatst. In de komportalen hangen blauwe borden met witte letters. Op het bord staat de woonplaats met daaronder de aanduiding gem. Dijk en Waard.