Startsein voor bouw appartementen aan Deimoslaan: 'Dit bouwplan sluit uitstekend aan op onze ambities'

Met het slaan van de eerste paal heeft wethouder Nils Langedijk op donderdag 24 november het officiële startsein gegeven voor de bouw van twee identieke appartementengebouwen op woon- en werklocatie De Frans in Heerhugowaard. In de twee gebouwen worden in totaal 82 huurwoningen met 2, 3 of 4 kamers gerealiseerd. 

Het gaat om de bouw 22 sociale huurwoningen en 60 vrije sector huurwoningen. De woningen worden gerealiseerd op de Deimoslaan, langs de Westtangent en op een steenworp van het station. Het project is in samenwerking met ontwikkelaar Richard Groen van Groen & Groen Vastgoed tot stand gekomen. De gebouwen zijn ontworpen door architecten van Studio S3 en worden gerealiseerd door Bot Bouw. De woningen worden in 2024 opgeleverd.

Ambities

“We willen de komende jaren van De Frans een aantrekkelijke en toekomstbestendige woon- en werklocatie maken. Dit bouwplan aan de Deimoslaan sluit uitstekend aan op onze ambities”, aldus wethouder Nils Langedijk. “We zochten initiatiefnemers die met de gemeente willen samenwerken aan de transformatie van De Frans. Deze initiatiefnemer heeft lef getoond door als eerste aan te kloppen bij de gemeente. De start bouw van deze woningbouwontwikkeling  is een mooi begin. Ik heb waardering voor de partijen die dit plan in korte tijd van de grond hebben getild.”

“We willen op een aantal locaties versneld bouwen. De Deimoslaan is zo’n locatie. De gezamenlijke projectteam heeft er alles aan gedaan om dit project gestalte te geven. Het was voor mij ook het eerste bestemmingsplan dat ik begin 2022 als wethouder van de nieuwe gemeente Dijk en Waard mocht voorleggen aan de gemeenteraad. Het is mooi om te zien dat de bouw nu al is gestart. Dat is goed voor inwoners die op zoek zijn naar een passende woningen en voor de verdere doorontwikkeling van het gebied De Frans.”

Woonkwaliteit

Het plan voor de Deimoslaan is ontworpen door architecten van Studio S3. De gebouwen worden gerealiseerd door Bot Bouw. 

In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de woonkwaliteit in en rondom het gebouw. Zo komt tussen de gebouwen een gemeenschappelijke buitenruimte. De woningen krijgen een eigen fietsenberging op de begane grond van het gebouw. De woningen worden optimaal geïsoleerd  en worden voorzien van energiezuinige installaties.

De gemeente wil in Dijk en Waard 10.000 woningen bouwen tot 2030. Een deel van deze woningen kan op De Frans worden gebouwd.