Nieuwe ophaaldagen voor de afvalbak in het nieuwe jaar

Een grote kans dat volgend jaar uw afvalbak op een andere dag aan de straat gezet moet worden. Dit geldt voor Langedijk en een gedeelte van Heerhugowaard. Dit komt omdat er vanwege de fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard een nieuw ophaalschema is gemaakt voor Dijk en Waard. Om de inzamelroutes zo efficiënt mogelijk in te richten zijn de ophaaldagen opnieuw ingedeeld. Dit betekent dat u in het nieuwe jaar uw afvalbak op een andere dag aan de weg moet zetten dan u op dit moment bent gewend.

Afvalkalender 2022 vanaf nu te bekijken

Op www.mijnafvalwijzer.nl of via de AfvalWijzer app zijn de ophaaldagen voor 2022 te bekijken. Voer uw huisnummer en postcode in en u krijgt dan gelijk de actuele ophaaldagen voor uw straat te zien. U kunt ook instellen dat u een automatische notificatie krijgt wanneer welke bak aan de weg gezet moet worden. Dit kan via de app op smartphone of tablet met een pushmelding of u ontvangt een e-mailbericht. Om de app te downloaden zoekt u in uw app-winkel naar ‘AfvalWijzer’ van de ontwikkelaar ‘Addcom Direct’.

Jaaroverzicht

Via de website en app van de AfvalWijzer is het mogelijk om een jaaroverzicht te downloaden als pdf. Deze kunt u printen en bijvoorbeeld op een plek in huis ophangen. Mensen die geen smartphone, tablet of computer hebben, kunnen eind januari hun persoonlijke jaaroverzicht aanvragen via de receptie van het gemeentehuis.