De Kabel wordt open sportpark en krijgt vijftig tot honderd nieuwe woningen

Voetbalvereniging SVW '27 en handbalvereniging Tornado hebben samen met de gemeente besloten om sportpark De Kabel in Heerhugowaard te gaan herontwikkelen. In de zomer van 2021 hebben SVW '27 en Tornado proefgedraaid met een open sportpark. Een sportpark dat openbaar is voor iedereen die daar gebruik van wil maken. Deze proef is door de verenigingen en veelal jongeren uit de buurt positief ervaren. Daarom is besloten om hiermee verder te gaan. Daarnaast worden er 50 tot 100 nieuwe woningen op het terrein gebouwd.

Woningbouw en nieuwe fiets- en wandelroutes

Door een andere indeling van het sportpark, kunnen de verenigingen met minder ruimte toe. Deze ruimte van ongeveer twee hectare wordt gebruikt voor woningbouw. Op het terrein komen tussen 50 en 100 nieuwe woningen, waarvan 30 procent sociale huur is. Onderdeel van het open sportpark zijn ook nieuwe fiets- en wandelroutes over het terrein. Zo wordt sport, vermengd met groen en recreatie en wordt het een ontmoetingsplaats voor iedereen. Wethouder John Does ziet unieke kansen in de herontwikkeling van het gebied. "Het omvormen van De Kabel biedt zoveel nieuwe mogelijkheden. Jongeren kunnen hier elke dag terecht om te sporten, inwoners kunnen hier straks heerlijk vertoeven en tegelijk zorgen we voor nieuwe woningen waar zo ongelofelijk veel behoefte aan is. Samen met bewoners gaan we nu aan de slag om iets moois neer te zetten waar breed draagvlak voor is."

Ontwerpen samen met de omgeving

Samen met omwonenden en betrokkenen wordt de komende tijd gekeken hoe de plannen voor het park eruit komen te zien. Op woensdag 6 juli is hiervoor een ontwerpfestival waar iedereen idee├źn aan kan dragen. Omwonenden zijn hiervoor uitgenodigd. Wel zijn er een aantal kaders waarmee rekening gehouden moet worden. Deze worden tijdens het ontwerpfestival verder toegelicht. Maar ze zijn ook te vinden op www.dijkenwaard.nl/dekabel.