Energiecoaches geven bespaartips tijdens inloopspreekuren

Op Warmetruiendag, vrijdag 10 februari, houden energiecoaches een inloopspreekuur voor de inwoners van Dijk en Waard. Van 16.00 tot 18.00 uur geven de coaches in Bibliotheek Heerhugowaard aan de Parelhof de inwoners gratis tips waarmee zij op hun energierekening te besparen. Zij kijken samen met de inwoners hoe die hun huis kunnen verduurzamen met grote én kleine maatregelen.

De energiecoaches van Dijk en Waard hebben een speciale opleiding gevolgd en zij zijn onafhankelijk. Zij geven advies dat past bij de woning en situatie van de inwoner. Gemeente Dijk en Waard heeft 33 energiecoaches opgeleid die inwoners, huiseigenaren en huurders kunnen helpen kosten te besparen. Naast gesprekken thuis kunnen inwoners nu ook langskomen tijdens de inloopspreekuren van de energiecoaches.

Het inloopspreekuur op Warmetruiendag in de bibliotheek is het eerste spreekuur van een serie. De energiecoaches sluiten op andere data ook aan bij repair cafés in de bibliotheken Heerhugowaard en Langedijk. Op onze pagina Energiecoaches staat een overzicht van alle inloopspreekuren van de energiecoaches. Ook kunnen mensen via de site een gesprek met een energiecoach aanvragen.

Veel belangstelling voor bespaartips op maat

Inwoners die een lagere energierekening willen, weten de energiecoaches al goed te vinden en zijn blij met het advies op maat. “We zijn blij dat we met onze tips inwoners helpen geld te besparen, dat is prettig in deze dure tijd. En het milieu heeft er voordeel van”, aldus Felix van Winkel, een van de energiecoaches.