Sociaal Plein tijdelijk weer open in gemeentehuis Heerhugowaard

27 mei 2022 - Het Sociaal Plein in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof is fysiek weer geopend. Van 1 juni tot en met 31 december 2022 kan iedereen die een vraag heeft op het gebied van zorg, Wmo, financiën of jeugd zonder afspraak bij het Sociaal Plein binnen lopen. Medewerkers van de gemeente zitten klaar om te helpen.

De ‘vrije inloop’ bij het Sociaal Plein nabij de entree van de bibliotheek is bedoeld voor mensen die digitaal minder vaardig zijn en vragen hebben op het gebied van zorg en welzijn. De openingstijden van het Het Sociaal Plein (‘vrije inloop’) zijn op dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur, woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Laagdrempelige ondersteuning

Het Sociaal Plein is er voor iedereen, van jong tot oud. Het biedt praktische en laagdrempelige ondersteuning in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld als u het moeilijk vindt om rond te komen van uw geld, u zich eenzaam voelt, moeite heeft met het invullen van formulieren, of de zorg voor een naaste u te zwaar wordt.

Bij het Sociaal Plein staat uw vraag en situatie centraal. Medewerkers van de gemeente luisteren naar uw verhaal en kijken eerst samen met u wat nodig is en daarna hoe we dit kunnen regelen. Ze kijken hierbij zoveel mogelijk naar uw eigen kracht en kwaliteiten. Wat kunt u zelf doen en wat is mogelijk binnen uw eigen netwerk van familie, vrienden en kennissen? Als het nodig is, wordt u doorverwezen naar instanties of organisaties die u verder kunnen helpen met uw specifieke vraag.

Proefperiode

Het Sociaal Plein is tijdelijk geopend tot het einde van het jaar. Er wordt in die periode gekeken of er voldoende behoefte is aan deze vorm van dienstverlening. In 2023 wordt besloten of het fysiek Sociaal Plein open blijft of niet, en zo ja in welke vorm (locatie, openingstijden, dienstverlening) dit zal zijn.

Op www.hetsociaalplein.nl is ook alle informatie op het gebied van zorg, jeugd, Wmo, ondersteuning en welzijn te vinden en staan tevens doorverwijzingen naar organisaties en instanties die kunnen helpen.