Uitnodiging opening Groen Klimaatplein Intratuin Heerhugowaard

2 maart 2023 - Op donderdag 9 maart opent Intratuin Heerhugowaard in samenwerking met gemeente Dijk en Waard en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier feestelijk het Groen Klimaatplein. U bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Tijdens de opening staan we stil bij ‘Waarom is het zo belangrijk om te vergroenen?’ 

Het klimaat verandert. Steeds vaker hebben we te maken met extreem weer. Heftige regenbuien, lange droge periodes en extreme hitte. Aanpassingen zijn nodig om dit op te vangen. Naast stappen die gemeente Dijk en Waard en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hiervoor zetten, is de hulp van inwoners ook nodig. In gemeente Dijk en Waard zijn veel tuinen betegeld. Op het Klimaatplein vinden inwoners deskundige informatie en producten om hun tuin te vergroenen, zodat zij daarmee direct aan de slag kunnen. Een groene tuin ziet er niet alleen leuk uit, het geeft verkoeling tijdens warme periodes en in een groene tuin zakt regenwater, zeker na heftige regenval, sneller weg.

Tijdens de opening van het Groen Klimaatplein wordt benadrukt wat het belang van een groene tuin is en wordt uitgelegd hoe het Groen Klimaatplein hierbij kan helpen. Brenda Horstra, adjunct-directeur van Tuinbranche Nederland, vertelt hier meer over. Ook wethouder Klimaatadaptatie Annette Groot van gemeente Dijk en Waard en Klazien Hartog van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zijn aanwezig en openen op feestelijke wijze het Groen Klimaatplein.

U bent van harte welkom!

Datum: 9 maart 2023
Tijdstip: 12.30 uur
Locatie: Intratuin Heerhugowaard, Zuidpoort 1, 1703 RC Heerhugowaard
(parkeren mogelijk op het parkeerterrein van het tuincentrum) 

 NB. Het tuincentrum is gewoon geopend, het kan dus zijn dat er bezoekers rondlopen. Vriendelijk verzoek hier rekening mee te houden, ook met het maken van foto’s.