Het Sociaalplein tijdelijk weer open in gemeentehuis Heerhugowaard

Het Sociaalplein in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof is fysiek weer geopend. Van 1 juni tot en met 31 december 2022 kan iedereen die een vraag heeft op het gebied van zorg, Wmo, financiën of jeugd zonder afspraak bij het Sociaalplein binnen lopen. Medewerkers van de gemeente zitten klaar om u te helpen.

De ‘vrije inloop’ bij Het Sociaalplein nabij de entree van de bibliotheek is bedoeld voor mensen die digitaal minder vaardig zijn en vragen hebben op het gebied van zorg en welzijn. De openingstijden van Het Sociaalplein (‘vrije inloop’) zijn op dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur, woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Proefperiode

Het Sociaalplein is tijdelijk geopend tot het einde van het jaar. Er wordt in die periode gekeken of er voldoende behoefte is aan deze vorm van dienstverlening. In 2023 wordt besloten of het fysiek Sociaalplein open blijft of niet, en zo ja in welke vorm (locatie, openingstijden, dienstverlening) dit zal zijn. 

Meer informatie

Op de website van Het Sociaalplein vindt u ook alle informatie op het gebied van zorg, jeugd, Wmo, ondersteuning en welzijn en staan ook doorverwijzingen naar organisaties en instanties die u het beste kunnen helpen.