Oosttangent: herinrichting

Wat gaat er gebeuren?

Op de Oosttangent worden twee rotondes omgebouwd; bij Haringvliet/West-Frieslandsingel en bij Dijk van Kyoto/Lotte Beesedijk. Er worden twee zogeheten gedeeltelijke turbo-rotondes aangelegd. De rotondes zullen in één rijrichting verbreed worden tot twee rijbanen. De rotonde Haringvliet krijgt de extra rijstrook op Oosttangent in de rijrichting De Draai-Heerhugowaard Zuid. De rotonde bij Dijk van Kyoto krijgt een dubbele rijbaan in de zuidwestelijke richting (Alkmaar-Heerhugowaard). Uit verkeersonderzoek is gebleken dat het verkeer hierdoor beter zal doorstromen.

In september starten de werkzaamheden aan de rotonde Haringvliet/West-Frieslandsingel, in oktober is de rotonde bij Dijk van Kyoto/Lotte Beesedijk aan de beurt.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden aan de rotondes kan het verkeer op de Oosttangent rechtdoor en rechtsaf slaan; linksaf slaan is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk. Er worden lokale omleidingsroutes ingesteld. 
Voor de woonwijken aan de (zuid)oostzijde van Heerhugowaard (o.a. Rivierenwijk, Molenwijk en Stad van de Zon) is de Oosttangent de enige volwaardige ontsluitingsroute. Om in en uit de wijken te rijden zijn de Jan Glijnisweg en Middenweg niet geschikt. Het is daarom belangrijk om de Oosttangent tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk open te houden. Voor de bewoners, bedrijven, winkels en sportclubs is het van belang dat ze tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijven. 

Tijdens de werkzaamheden aan de rotonde Haringvliet/West-Frieslandsingel kan het bestemmingsverkeer voor de wijk Oostertocht een lokale omleidingsroute via de Rusterburgerweg en Rekerkooglaan volgen. De Rivierenwijk en Molenwijk blijven bereikbaar via de Amstel en Stellingmolen.

Tijdens de werkzaamheden aan de rotonde Dijk van Kyoto/Lotte Beesedijk kan het bestemmingsverkeer voor de wijk Huygenhoek en Land van Luna een lokale omleidingsroute via de Cornelia van Arkeldijk volgen. Bij afsluiting van de rotonde blijft Stad van de Zon bereikbaar via Gibbon. De hulpdiensten kunnen Stad van de Zon ook bereiken via de Middenweg.

Bus

Buslijn 162 zal tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk de gebruikelijke route rijden. Er worden geen haltes opgeheven, mogelijk zal de bus soms een kleine omleiding volgen of worden haltes mogelijk een klein stuk verplaatst (binnen 100 meter). Kijk voor actuele informatie op connexxion.nl.

Nieuwe situatie

Benieuwd hoe de rotondes eruit komen te zien? Download de bouwtekeningen van beide rotondes in de nieuwe situatie.

Wie gaat dit doen?

Aannemer BAM Infra Regionaal Amsterdam verzorgt de aanleg van de twee rotondes in opdracht van gemeente Dijk en Waard. Er is voorafgaand aan het project en tijdens de werkzaamheden goed overleg met belanghebbenden, zoals bedrijven, supermarkten, scholen en sportclubs.

Wanneer

De voorlopige planning van de werkzaamheden (wijzigingen voorbehouden). In alle gevallen geldt dat de verkeershinder langer kan duren als het weer tegenzit of als werkzaamheden minder snel gaan dan gepland.

 • 25 augustus: inloopavond van 19.00-20.30 uur in raadszaal gemeentehuis Dijk en Waard, Parelhof 1 Heerhugowaard
 • 12 september-10 oktober: werkzaamheden rotonde Haringvliet/West-Frieslandsingel 
  • Fase 1: 2 avonden en nachten met inzet verkeersregelaars, 12 en 13 september
  • Fase 2: 4 weken via tijdelijke omleidingslus, werkzaamheden overdag, 14 september-5 oktober
  • Fase 3: 4 dagen dicht (donderdag t/m zondag), werkzaamheden overdag en ’s avonds, 5 oktober (va 20.00 uur) – 10 oktober (6.00 uur)
 • 10-30 oktober: werkzaamheden rotonde Dijk van Kyoto/Lotte Beesedijk
  • Fase 1: 2 avonden en nachten met inzet verkeersregelaars, 10 en 11 oktober
  • Fase 2: 3 weken via tijdelijke omleidingslus, 12-26 oktober
  • Fase 3: 4 dagen dicht (donderdag t/m zondag), werkzaamheden overdag en ’s avonds, 27-30 oktober
 • November: afrondende werkzaamheden
 • 1 december: uiterlijk gereed

Projecten in de buurt

Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over herinrichting Oosttangent. Neem dan contact op met BAM Infra Regionaal Amsterdam, via een mail naar oosttangent@bam.com of het contactformulier van de BouwApp

Heeft u liever telefonisch contact met de gemeente of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met een van de projectleiders, Julita Abramowicz of Steven Kroon, via 072 575 55 55

Een melding kunt u online aan ons doorgeven.