De Oostrand: ontwikkeling naar woon-, werk-, natuur- en recreatiegebied

De Oostrand van Noord- en Zuid-Scharwoude verandert de komende jaren in een woon-, werk-, natuur- en recreatiegebied. Er komen woningen bij in verschillende soorten en maten. Zo kunnen we voldoen aan de enorme vraag naar woningen. Er zijn kansen om bedrijventerrein De Wuyver om te vormen naar een woon-werkgebied. Door wonen en werken te mixen en voorzieningen toe te voegen ontstaat een levendige en prettige omgeving. Daarnaast staat een uitstekende verbinding met de omgeving centraal, met goed uitgedachte verkeersroutes. Samen met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden ontwikkelen we stap voor stap een waardevolle locatie die aantrekkelijk, duurzaam en bereikbaar is. 

Waar

De Oostrand is het gebied tussen de Oostelijke Randweg en het Kanaal Alkmaar-Kolhorn en de Langebalkweg in het zuiden en Provinciale weg in het noorden. 

Wanneer

Bureau Inbo maakt een analyse van het gebied en helpt bij het maken van een ontwikkelplan voor de Oostrand. Hoe krijgen de functies wonen, werken, recreĆ«ren en natuurontwikkeling een plek in de Oostrand? In het najaar organiseert de gemeente samen met bureau Inbo bijeenkomsten om hierover in gesprek te gaan met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden. U ontvangt hier na de zomervakantie meer informatie over. 

De gemeente wil aan het einde van het jaar het ontwikkelplan klaar hebben. Zodat college en gemeenteraad er een besluit over kunnen nemen.

Wat verandert er voor mij?

Niets, u kunt blijven wonen en werken in het gebied. Als u aangeeft kansen te zien gaan wij met u in gesprek.

Vragen?

Heeft u nog andere vragen? Stuur ons dan een mail.