Ik ben huurder

In de Rivierenwijk-Zuid is er de komende jaren een ware metamorfose: 500 huurwoningen van Woonwaard worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Dit betekent voor alle huurders geen gas meer. Kort gezegd: u krijgt straks warmte via het warmtenet en u gaat koken op inductie.

Uw cv-ketel is aan vervanging toe. En omdat gas in Nederland verdwijnt, gaat u over op warmte van het warmtenet. Dit warmtenet ligt namelijk al dichtbij onder de grond. Zo wordt de Rivierenwijk-Zuid één van de eerste grote wijken in Nederland waar zoveel huurders overgaan op warmte.
 

De gemeente, afval- en energiebedrijf HVC en woningcorporatie Woonwaard werken voor dit project nauw samen. We huren andere bedrijven in om de werkzaamheden uit te voeren. Zo voorziet Comfort Partners de woningen van de installaties en worden de leidingen aangelegd voor aannemer MVOI. De aanleg van het nieuwe drainagesysteem wordt uitgevoerd door firma Haarsma Infra Tjerkwerd.

Natuurlijk merkt u hier wat van. Er is geluid, stof en u moet af en toe thuis zijn. We doen ons best om alle werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.
 

Woonwaard wil de overgang van gas naar warmte zo soepel mogelijk laten verlopen. Dit gaan ze doen:

  • U krijgt een gratis pannenset en inductiekookplaat om te koken op elektriciteit.
  • De elektriciteit wordt aangepast in uw woning. 
  • Er wordt per woning bekeken of extra isolatie nodig is.
  • Bij de administratieve overgang krijgt u hulp met het invullen van de benodigde formulieren.

U kunt ook zonnepanelen op het dak laten installeren. Vraag Woonwaard naar de mogelijkheden.