Hobbel bij aanleg van het warmtenet
Het lijkt simpel. Er moet een warmteleiding komen. Je gaat na wat er allemaal in de grond ligt en bedenkt vervolgens hoe die leiding kan lopen. Het klinkt mooi in theorie. Maar de praktijk is anders. Aan het woord Roy Pistoor, uitvoerder Duurzame energie bij HVC.
“We waren nog maar net begonnen toen we al tegen het eerste obstakel aanliepen. Waar de leiding moest komen, stonden bomen. En daar moesten we om heen”, aldus Roy. “We waren nog geen 50 meter verder of we kwamen het volgende tegen”, zucht Roy. “Deze keer ging het om zo’n 83 trekstangen die verankerd waren in een damwand aan de waterkant. Daar moesten we onderdoor.”
“Het is echt een klus om midden in de wijk warmteleidingen aan te leggen. Onverwachte situaties zorgen voor vertraging in het werk. We
kunnen niet altijd voorkomen dat het langer duurt dan we hadden gepland. Dat zie je nu met corona. Het leggen van de leidingen in de straten gaat door, maar de aansluiting in de woningen moet even wachten. Op sommige stukken kunnen we ook weer tijd besparen, waardoor de vertraging minder wordt. Het is een strakke planning en ik ben trots als we de planning halen.”