Bereikbaarheid onderhoud wegen

In Dijk en Waard worden de wegen, voet- en fietspaden regelmatig onderhouden. Eens in de zoveel tijd is er grootonderhoud of renovatie van een weg nodig. Dat betekent soms omrijden. Heel lastig als u gewend bent aan een vaste route. De gemeente doet er alles aan om de overlast tijdens werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. We stemmen groot onderhoud en nieuwe investeringen aan doorgaande wegen in Dijk en Waard af op het te verwachten grote werk rondom de spooronderdoorgang Zuidtangent. Zo blijft Dijk en Waard goed bereikbaar.

Elk jaar wordt er een programma groot onderhoud asfalt opgesteld. Een paar projecten zijn uitgevoerd en anderen staan in de startblokken. Zo is de Jan Glijnisweg gerenoveerd en kan weer 15 jaar mee. 

Eind van het jaar worden de rotondes vervangen van de Oosttangent/Haringvliet-West-Frieslandsingel en bij de rotonde Dijk van Kyoto. Hier komen kleine turborotondes. De doorstroom voor auto’s wordt daardoor beter.
Ook aan de Middenweg bij Heerhugowaard-De Noord krijgt in het najaar een nieuwe laag asfalt. De N241 (A.C. de Graafweg) wordt door de Provincie compleet vernieuwd. De bereikbaarheid van de Frik (bij Heerhugowaard-de Noord) wordt aangepast en veiliger.

Meer informatie is te vinden op de pagina Werk aan de weg.