Glasvezel in Sint Pancras

Het bedrijf Glaspoort, een samenwerking tussen telecomprovider KPN en pensioenfonds ABP, gaat in juni 2022 starten met het aanleggen van een glasvezelnetwerk in Sint Pancras. De gemeente Dijk en Waard gaat hiervoor een vergunning verlenen. De aanleg van glasvezel in het dorp vindt in twee fasen plaats. Sint Pancras is door Glaspoort opgedeeld in grofweg twee gedeelten; Noord en Zuid.

Glaspoort

Voordat de werkzaamheden beginnen, ontvangen alle inwoners in de wijken die het betreft een brief van Glaspoort. U wordt via deze brief om toestemming gevraagd voor de (gratis) aansluiting in huis op dit glasvezelnetwerk. Tevens komen medewerkers van Glaspoort huis-aan-huis langs om uitleg te geven over de aanleg van het netwerk en/of te helpen bij het invullen van de toestemming. De gemeente Dijk en Waard is op de hoogte van deze geplande (vent)werkzaamheden.

Toestemming vrijblijvend

Glaspoort zorgt voor het aanbrengen van de kabels in de grond in de stoep of straat voor de woningen. Om de glasvezelkabel vanaf de straat bij de woningen naar binnen te brengen, zijn er werkzaamheden nodig in en rond uw woning. Om dit werk  uit te kunnen voeren, heeft Glaspoort toestemming nodig van u als bewoner. Toestemming geven is geheel vrijblijvend, u zit verder nergens aan vast. Glaspoort sluit uw woning na toestemming kosteloos aan op het glasvezelnetwerk en u hoeft geen abonnement af te sluiten.

Vragen?

Glaspoort is het aanspreekpunt voor de huisbezoeken en de werkzaamheden. Heeft u hierover een vraag of opmerking, dan kunt u deze doorgeven via www.glaspoort.nl/klantenservice. Hier staan ook antwoorden op veel gestelde vragen. Reageren kan zowel via het online contactformulier als telefonisch via 088-66 01 550 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).