Woning vinden

Bent u op zoek naar een huurwoning? Schrijft u zich dan in op de site van SVNK (Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland). Daar staan alle vrijkomende huurwoningen van de woningcorporaties in Noord-Kennemerland en kunt u direct reageren.

Bezoek de site van SVNK

U hebt een huisvestingsvergunning nodig als u een woning wilt huren onder de huursubsidiegrens. De huursubsidiegrens is € 752,33 per maand. Voor jongeren onder 23 jaar is de huursubsidiegrens € 442,46 per maand. 

Huurt u een woning via SVNK? Dan zorgen zij voor de huisvestingsvergunning en hoeft u geen formulier in te vullen. Huurt u een woning onder de huursubsidiegrens via een particuliere verhuurder? Vraag dan een huisvestingsvergunning aan. Uw inkomen mag in 2021 dan niet hoger zijn dan € 44.655,- per jaar.

U heeft geen huisvestingsvergunning nodig als:

  • u een woning huurt boven de huursubsidiegrens 
  • als u een woning koopt
Huisvestigingsvergunning aanvragen

De woningcorporaties bieden ook vrije sectorwoningen aan. Dit zijn woningen met een huur die boven de huurprijsgrens uitkomt.

Deze vrije sectorwoningen biedt SVNK soms ook aan. Om te kunnen reageren op vrije sector-huurwoningen en garages hoeft u niet te zijn ingeschreven.