Spelregels dienstenvoucher

Doelgroep

U mag alleen gebruik maken van de Dienstenvoucher van de gemeente Dijk en Waard als u in Dijk en Waard woont (hoofdverblijf) en als u tot een van de volgende doelgroepen behoort:    

  1. U heeft een beperking en u krijgt uw huishouden niet zelfstandig op orde.    
  2. U heeft nu al huishoudelijke hulp van een zorgaanbieder, maar u wilt nog wat extra hulp in het huishouden.
  3. U bent 75 jaar of ouder.
  4. U bent mantelzorger die intensief voor een ander zorgt en ontlast wilt worden door ondersteuning bij de eigen huishouding.

Doel van de Dienstenvoucher

De Dienstenvoucher is een algemene Wmo-voorziening en komt niet in de plaats van de Wmo-maatwerkvoorziening huishoudelijke ondersteuning met als resultaat een schoon en leefbaar huis. U kunt met uw aanbieder de werkzaamheden afstemmen die u wilt laten uitvoeren met de Dienstenvoucher. Een Dienstenvoucher staat gelijk aan één uur hulp of dienstverlening. U kunt maximaal 2 uur per week gebruiken.

Voorbeelden

  • Werkzaamheden voor het schoon en leefbaar houden van het huis;
  • Het wassen en/of strijken van kleding (inclusief opvouwen en opbergen);
  • Het halen en opbergen van boodschappen;
  • Het verzorgen van een koude of warme maaltijd;
  • Het schoonhouden van de buitenruimte van de woning, zoals het balkon (niet voortuinonderhoud).

Kosten, aantal en geldigheidsduur

Uw eigen bijdrage is € 7,50 per Dienstenvoucher. De echte kosten voor 1 uur hulp bij het huishouden zijn uiteraard veel hoger. De gemeente betaalt de rest. Het is mogelijk om maximaal 14 Dienstenvouchers per transactie te kopen. Verder geldt een maximum van 52 Dienstenvouchers per aanvrager per jaar. Als u een Dienstenvoucher heeft gekocht, is deze geldig tot het einde van het lopende kalenderjaar. Mocht de geldigheidsduur van de Dienstenvoucher wijzigen, dan zal de gemeente u daarover informeren.

Betaling

U kunt betalen via iDEAL of via automatische incasso. Wanneer u kiest voor automatische incasso betekent dit dat u toestemming geeft om het geldbedrag van de door u aangekochte Dienstenvouchers van uw opgegeven bankrekening af te laten schrijven. Betalen met iDEAL is betalen met internetbankieren bij een van de deelnemende banken (zie www.ideal.nl). Betaling via automatisch incasso en via iDEAL, verloopt op basis van de SEPA voorwaarden.

Levering

De aanbieder zal binnen twee werkdagen na aankoop van de Dienstenvoucher contact met u opnemen voor het inplannen van de benodigde hulp/dienstverlening.

Geen terugbetaling

Er vindt geen terugbetaling van uw eigen bijdrage plaats als u geen gebruik maakt van één of meer reeds gekochte Dienstenvouchers. U kunt bij uw aanbieder informeren welke afspraken er gelden voor annulering en het verplaatsen van een gemaakte afspraak.