Informatie voor inwoners die hulp willen bieden

Wat kan ik als inwoner doen, welke hulp kan ik aanbieden?

Er zijn door inwoners van Dijk en Waard al veel initiatieven opgestart, die vooral via Facebook (groepen) te vinden zijn. Sommige zijn al afgerond, aan andere initiatieven kunt u nog bijdragen. 

Hoe kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Wilt u helpen met hand en span diensten op het Transferium terrein (of misschien later op een andere locatie)? Het dagelijks uitdelen van de boodschappen, informatie delen met vluchtelingen (in samenwerking met een tolk). Voor deze vrijwilligersfunctie is het prettig als u ervaring heeft met gesprekstechnieken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Wonen Plus Welzijn of te bellen naar 0226-318050. Graag ontvangen wij uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Wat kan ik doen als ik Oekraïense vluchtelingen wil opvangen?

Wanneer u wilt overwegen om kortstondige crisisopvang aan te bieden, kunt u zich melden bij Vluchtelingenwerk.

Op de website van Rijksoverheid vindt u de handreiking Particuliere Opvang Oekraïners (POO). Hierin leest u onder andere hoe u een opvangplek aan kunt bieden en waar u op moet letten. Ook op de site van Vluchtelingenwerk vindt u veel informatie hierover.

Meer informatie

We verwijzen u graag naar meer informatie en geven graag antwoorden op vragen die bij u leven. Heeft u een vraag, maar staat uw antwoord er niet bij? Of wilt u hulp aanbieden in de vorm van opvang, vrijwilligerswerk of het organiseren van een actie? Stuur ons een mail.