Over deze website

Dit is de officiële website van de gemeente Dijk en Waard. De gemeente Dijk en Waard is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel, juist en toegankelijk te houden. Komt u iets tegen dat niet correct is of verouderd? Kunt u formulieren of andere documenten niet downloaden, of heeft u suggesties voor verbetering? Laat het de gemeente weten.

Geef uw opmerking door

Tenzij anders vermeld is op de content van deze website de Creative Commons zero verklaring (CC0) van toepassing. Dit betekent dat hergebruik van de inhoud van deze site is toegestaan, met uitzondering van items waarin staat dat daarop een auteursrechtelijke uitzondering van toepassing is.

De volgende rechten worden door Creative Commons zero verklaring niet gewijzigd en blijven dus van kracht:

  • octrooirechten en merkrechten
  • de rechten van anderen, ofwel op onderdelen van deze website ofwel op de wijze waarop de website wordt gebruikt, zoals het portretrecht of privacyrecht.

Voor foto’s op de website geldt dat derden (zoals de media of bewoners) ze alleen mogen overnemen:

  • voor redactioneel gebruik
  • voor eenmalig gebruik bij het artikel waarbij de foto ter beschikking is gesteld
  • onder vermelding van de naam van de fotograaf (indien bekend).

Bekijk het webarchief van deze website. Het webarchief is gevuld vanaf 1 januari 2022. 

Ook het archief van de voormalige gemeente Heerhugowaard (vanaf 2 mei 2014) en het archief van de voormalige gemeente Langedijk (vanaf 7 maart 2014) zijn via deze url in te zien.

De webredactie van de gemeente Dijk en Waard beheert de content op deze website. Onze website www.dijkenwaard.nl is gebouwd in Typo3 open source software. De technische realisatie is verzorgd door OpenGemeenten.

Voor een aantal online diensten heeft u een DigiD nodig. Met uw persoonlijke DigiD kunt u zich identificeren op websites van de overheid. Zo weten overheidsinstellingen dat ze echt met u te maken hebben, en wordt mogelijke fraude met uw persoonsgegevens voorkomen.

Voor meer informatie over en het aanvragen van DigiD verwijzen we u graag naar de website van DigiD.

Veilig omgaan met uw DigiD

DigiD doet er alles aan om het gebruik van DigiD veilig te houden. Maar u kunt hier zelf ook aan meehelpen.

Lees meer op de website van DigiD.

Gebruik van eHerkenning

U kunt eHerkenning zien als een soort DigiD voor bedrijven. Zoals burgers met DigiD kunnen inloggen bij de overheid, zo kunnen bedrijven en ondernemers dat met eHerkenning. Let op dit is nog niet met al onze formulieren mogelijk.

Lees meer informatie op de website van eHerkenning.

Informatie over persvragen en alle persberichten vindt u op de pagina Pers.