NK tegelwippen

Doet u mee aan het NK tegelwippen? Worden in Dijk en Waard de meeste tegels gewipt? Dat zou mooi zijn, hoe groener de gemeente hoe beter, mooier en leuker. Meer groen beperkt ook overlast door klimaatverandering en is goed voor insecten zoals bijen en vlinders, vogels, andere dieren en natuurlijk mensen. En groen neemt CO2 op uit de lucht en geeft zuurstof terug.

Voor elke m2 een gratis tuinplant

Kampioen van het NK Tegelwippen is de gemeente waar de meeste tegels worden gewipt. En voor alle deelnemers zijn er ook leuke prijzen te winnen. Dijk en Waard doet daar graag nog een schep bovenop: voor elke gewipte vierkante meter aan tuintegels ontvangt u een tegoedbon: goed voor een gratis tuinplant bij deelnemende tuincentra/kwekerijen in Dijk en Waard. De deelnemende tuincentra/kwekerijen vindt u onderaan deze pagina. De plant vindt u bij de NK Tegelwippenposter.

De tegoedbonnen kunt u inleveren tijdens de NK Tegelwippen-actie tot en met 31 oktober zolang de voorraad strekt. Dus wees er snel bij want op is op!

Hoe doet u mee?

Meedoen is eenvoudig:

 1. Wip uw tuintegels
 2. Lever uw tuintegels in bij een van de afvalscheidingsstations. Voor elke vierkante meter ontvangt u een tegoedbon. Samen met een medewerker telt u hoeveel vierkante meter tegels u heeft gewipt
 3. Laat weten hoeveel tegels u heeft verwijderd op de site van NK Tegelwippen inclusief foto's van uw tuinproject.

Rekenhulp

Voor het tellen van de tegels wordt het standaardformaat van 30x30 cm aangehouden. Alle tegels die kleiner of groter zijn moeten dus worden omgerekend naar dit formaat. Heeft u een andere maat tegels? Dan voert u per gewipte vierkante meter 11 tegels in. Dit is het aantal standaard stoeptegels wat past in een m2.

Het aantal ingeleverde tegels berekent u als volgt:

 • een standaard stoeptegel is 30×30 cm er gaan 11 standaard stoeptegels in een m2
 • aantal door u ingeleverde tegels: aantal vierkante meter x 11
 • geef het aantal gewipte tegels door op de website van NK Tegelwippen.

Extra prijs: gouden gieter met tuinbon van € 100,-

Heeft u uw tegels online ingevoerd? Vul dan ook vooral de achterkant van de tegoedbon in, voordat u deze inlevert voor een gratis tuinplant. Onder de deelnemers wordt elke maand een gouden gieter met tuinbon van € 100,- verloot. Daar kunt u flink mee vergroenen!

Heeft u vragen? Mail hiervoor naar tegelwippen@dijkenwaard.nl
Stuur ook vooral uw leuke (actie) foto’s hiernaar toe, we zijn heel benieuwd naar uw prachtige groene eindresultaat!

Deelnemende tuincentra en kwekerijen

Uw tegoedbon kunt u tot en met 31 oktober 2024 inwisselen voor een gratis vaste tuinplant bij deze tuincentra/kwekerijen:

 • Intratuin Heerhugowaard
  Zuidpoort 1, 1703RC Heerhugowaard
 • Kwekerij Margriet
  Bovenweg 66, 1834 CG Sint Pancras
 • Kwekerij Nico Zonneveld
  Middenweg 459, 1704 BB Heerhugowaard
 • Kwekerij Weigelia
  Westdijk 4, 1704 AK  Heerhugowaard
 • Life & Garden Zuid-Scharwoude
  Potjesdam 1, 1722 XN Zuid-Scharwoude
 • Welkoop
  Oostelijke Randweg 3, 1723 LH Noord-Scharwoude