NK tegelwippen

Doet u mee aan het NK tegelwippen? Worden in Dijk en Waard de meeste tegels gewipt? Dat zou mooi zijn, hoe groener de gemeente hoe beter, mooier en leuker. Meer groen beperkt ook overlast door klimaatverandering en is goed voor insecten zoals bijen en vlinders, vogels, andere dieren en natuurlijk mensen. En groen neemt CO2 op uit de lucht en geeft zuurstof terug.

Voor elke m2 een gratis tuinplant

Kampioen van het NK Tegelwippen is de gemeente waar de meeste tegels worden gewipt. En voor alle deelnemers zijn er ook leuke prijzen te winnen. Dijk en Waard doet daar graag nog een schep bovenop: voor elke gewipte vierkante meter aan tuintegels ontvangt u een tegoedbon: goed voor een gratis tuinplant bij deelnemende tuincentra/kwekerijen in Dijk en Waard. De deelnemende tuincentra/kwekerijen vindt u onderaan deze pagina. De plant vindt u in bij de poster met het NK Tegelwippen-logo.

De tegoedbonnen kunt u inleveren tijdens de NK Tegelwippen-actie tot en met 31 oktober zolang de voorraad strekt. Dus wees er snel bij want op is op!

Hoe doet u mee?

Meedoen is eenvoudig:

  1. Wip uw tuintegels
  2. Lever uw tuintegels in bij een van de afvalscheidingsstations. Voor elke vierkante meter ontvangt u een tegoedbon. Samen met de medewerker schat u in hoeveel vierkante meter tegels u heeft gewipt
  3. Laat weten hoeveel tegels u heeft verwijderd op de site van NK Tegelwippen inclusief een foto van de tegels. Stuur meer foto’s in, dan maakt u kans op een extra prijs.
     

Rekenhulp

Het aantal ingeleverde tegels berekent u als volgt:

  • een standaard stoeptegel is 30×30 cm er gaan 11 standaard stoeptegels in een m2
  • aantal door u ingeleverde tegels: aantal vierkante meter x 11
  • geef het aantal gewipte tegels door via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen

Extra prijs: gouden gieter

Haal niet alleen uw schep uit de schuur, maar ook uw creativiteit uit de kast. Inzenders van mooie, grappige, creatieve foto’s maken kans op een extra prijs. Een enorme stapel, zwoegende tegelwippers, hoe het was én het prachtige groene eindresultaat, het mag allemaal. Mail uw foto's naar tegelwippen@dijkenwaard.nl om hier kans op te maken.

Uw tegoedbon kunt u tot en met 31 oktober 2023 inwisselen voor een gratis vaste tuinplant bij deze tuincentra/kwekerijen:

Intratuin Heerhugowaard
Zuidpoort 1, 1703RC Heerhugowaard

Kwekerij Margriet
Bovenweg 66, 1834 CG  Sint Pancras

Kwekerij Nico Zonneveld
Middenweg 459, 1704 BB  Heerhugowaard

Kwekerij Weigelia
Westdijk 4, 1704 AK  Heerhugowaard

Life & Garden Zuid-Scharwoude
Potjesdam 1, 1722 XN Zuid-Scharwoude

Welkoop
Oostelijke Randweg 3, 1723 LH Noord-Scharwoude