Autobedrijf Andriessen pioniert met deelauto’s op De Frans

Een onderneming met een rijke historie op De Frans is Autobedrijf Andriessen. Cees Andriessen vestigde zich in 1983 in een pand aan de Marconistraat in Heerhugowaard. De Nissan-dealer deed goede zaken en koos in 1988 voor een nieuw en groter onderkomen op de huidige locatie aan de Van Benthuizenlaan 3. Onlangs vierde het bedrijf zijn 40-jarig bestaan.

Oprichter Cees Andriessen, wiens vader ook een garagebedrijf runde, is inmiddels met pensioen. De huidige directeur-eigenaar is Djim Andriessen (40), die het bedrijf in 2013 van zijn vader overnam. 
“Cees is nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf”, geeft Djim Andriessen aan. “Hij komt nog een paar keer per week op de zaak.“ Broer Thom (37) is ook aan het bedrijf verbonden: hij is verkoopadviseur. 

Kleine jochies 

Djim en Thom zijn van kinds af aan betrokken bij het garagebedrijf. Als kleine jochies mochten zij de schaar aanbieden waarmee burgemeester Jan Stuifbergen van Heerhugowaard in 1988 het huidige pand officieel opende. 
 
Autobedrijf Andriessen is dus al 40 jaar dealer van het Japanse automerk Nissan (voorheen Datsun). Daarnaast was het bedrijf vanaf 1994 ook Seat-dealer. Sinds 2020 ligt de focus weer helemaal op Nissan. En in 1999 besloot Nissan Andriessen samen met andere dealers het autoschadeherstelbedrijf ABS De Laat over te nemen. Dit bedrijf groeide uit tot een begrip in de wijde regio. 

De Laat kreeg in 2018 een nieuwe eigenaar. “Maar we werken nog steeds nauw samen met De Laat”, aldus Djim Andriessen. 

Twee gebouwen

Autobedrijf Andriessen heeft twee gebouwen aan de Benthuizenlaan. Het ene gebouw bestaat uit een showroom voor nieuwe Nissan-modellen en een garage voor onderhoud en reparatie. In het andere gebouw staan occasions. 

“We zitten op een mooie zichtlocatie aan de Westtangent. Mede door de beoogde transformatie van De Frans denken we ook na over de toekomst. We vinden de plek en de bereikbaarheid van ons bedrijf erg belangrijk. We kunnen op deze locatie blijven zitten en de bestaande panden toekomstbestendig maken, maar we kijken ook naar andere opties voor deze locatie.”

Deelauto’s te huur

Een andere activiteit van Autobedrijf Andriessen is al jaren de bedrijfswagenverhuur. Het bedrijf verhuurt onder de naam Liberty Rent wagens met laadruimte voor allerlei doeleinden. Nieuw is dat  mensen nu ook bussen voor korte tijd kunnen huren. Een slimme app regelt alles.  

Djim Andriessen: “Bussen werden eerst voor een dag verhuurd, maar in de praktijk hebben mensen een bus vaak alleen maar nodig voor een ritje naar de bouwmarkt of omdat ze iets op Marktplaats hebben gekocht. We hebben nu een proef lopen met deelauto’s die te huur zijn vanaf €19,00, zonder borgsom en 24 uur per dag en zeven dagen per week on demand beschikbaar. Met het downloaden van onze app kan de huurder de auto zelf regelen, ophalen en terugbrengen. Daar zitten wij niet meer tussen. Dit is een mooi concept voor deelmobiliteit.” 

En ook als Nissan-dealer gaat Autobedrijf Andriessen met de tijd mee. Djim Andriessen is erg enthousiast over de Nissan Ariya, het nieuwe paradepaardje. “Het is een prachtige auto, honderd procent elektrisch en met een bereik van meer dan 500 kilometer. Nissan heeft door de jaren heen steeds weer populaire modellen ontwikkeld. De Ariya heeft alles in zich om een zeer succesvol model te worden.”