Het Basiushof

Tussen de Van Duivenvoordestraat en de Basiusstraat in Centrumwaard komt het Basiushof. Het terrein lag al een tijdje braak en krijgt nu een mooie bestemming. Het Basiushof is een kleinschalig duurzaam appartementencomplex.

Het appartementencomplex bestaat uit 20 zorgwoningen voor Esdégé-Reigersdaal en 14 koopappartementen. De hoofdingang ligt aan de Basiusstraat. De nodige parkeerplaatsen worden op het eigen terrein aangelegd. 

De royale koopappartementen worden aangesloten op een individuele, bodemgestuurde warmtepomp en een warmte-terugwinunit (WTW). De zonnepanelen op het dak zorgen voor elektriciteit. Hiermee zijn de appartementen energieneutraal en ‘nulopdemeter’.

Het definitieve ontwerp en de inrichting van het plan is tijdens een intensief participatietraject met de initiatiefgroep en de buurt tot stand gekomen. Dat heeft onder andere geleid tot een aanpassing van de plannen. Zo is de bouwhoogte, het aantal appartementen en het ontwerp en de inrichting van het groen aangepast. Tijdens de bouw wordt rekening met de omgeving gehouden. Bijvoorbeeld door schroefinjectiepalen te gebruiken. Het heien is daardoor trillingsvrij en geluidsarm.

Het appartementencomplex wordt, als alles meezit, in het vierde kwartaal van 2022 opgeleverd.