Hugo Oord: 117 huurwoningen

Het voormalige woonzorgcentrum Hugo Oord aan de Van Veenweg in Heerhugowaard krijgt een nieuwe bestemming. In 2023 worden in Centrumwaard 34 sociale huurappartementen, 39 vrije sector appartementen en 44 zorgstudio’s gebouwd. 

Een groene en duurzame wijk

In het gebied komen 34 sociale huurappartementen (58 m² tot 74 m²) en daarnaast 39 middeldure huurappartementen (72 m2 tot ruim 90 m2). Deze driekamerappartementen worden verhuurd met een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. Er worden ook twee kleinschalige zorgvilla’s gebouwd met 44 zorgstudio's voor mensen met dementie. 

In totaal komen er 117 woningen verspreid over vier gebouwen in een groene, parkachtige openbare ruimte. De buitenruimte nodigt uit tot ontmoetingen en ontspanning. Een deel van het gebied wordt ingericht als tuin voor de zorgstudio’s. Het gebied is autovrij en toegankelijk via voet- en fietspaden. De parkeerplaatsen zijn ondergronds of aan de rand van het gebied. Het wordt een fijne plek om te wonen voor jong en oud.

De bouw start begin volgend jaar

De start van de bouw is in het eerste kwartaal van 2023 gepland. De woningen worden dan in de eerste helft van 2024 opgeleverd. Het heeft even geduurd, maar in mei zijn de plannen aan omwonenden gepresenteerd. De reacties zijn positief. Omwonenden zijn blij dat de bouw volgend jaar start.