Kom in actie tegen zwerfafval

Zwerfafval opruimen geeft echt voldoening!

Afgelopen november ruimden zeven collega’s van hypotheken en verzekeringen Veldsink – van ’t Riet rondom het gebied van Winkelcentrum Middenwaard zwerfafval op. “Na vijf minuten was iedereen enthousiast, wat geeft dit een voldoening om te doen” vertelt Arjan Broer, vestigingsdirecteur van Veldsink – van ’t Riet en een van de deelnemers tijdens de opruimactie. “En wat een leuke reacties ontvang je van omstanders als je hiermee bezig bent. Daar word je nog enthousiaster van”.

Traditie

Wat als idee begon voor een klantevent – samen met klanten de wijk opruimen waar zij wonen – is nu een traditie geworden. “Jaarlijks houden wij met collega’s in het voorjaar en najaar een eigen opruimactie. Op een werkdag mobiliseer ik de collega’s wat makkelijker dan op een zaterdag. Daarom kiezen wij ervoor om zelf een actie te organiseren in plaats van aan te haken bij de Landelijke Opschoondag. Dan sluiten wij de dag met collega’s af met een gezellig samenzijn bij Wonders. Een win-winsituatie.”

“In november hebben wij rondom Middenwaard meer dan zes vuilniszakken gevuld met zwerfafval. Waaronder heel veel sigarettenpeuken. Wat zijn die lastig te pakken met zo’n grijper! Maar ook veel plastic en papier. We zijn benieuwd wat we in mei gaan tegenkomen. Als hoofdsponsor van de Cityrun weten we dat er na events ook vaak afval in de omgeving terecht komt. Maar ergens hoop je nu maar twee zakken afval op te halen. Helaas zal dat een illusie zijn.”

Ga het doen en ervaar het plezier

Broer adviseert andere inwoners of bedrijven ook de grijper op te pakken. “Vooraf had ik niet kunnen bedenken hoe leuk het is. Je moet het echt zelf doen om te ervaren. We hebben nu al negen enthousiaste collega’s voor de voorjaars editie. Hopelijk maken zij nog meer collega’s enthousiast. Maar ik roep ook andere inwoners of bedrijven op om bij ons aan te haken. Op vrijdag 17 mei is onze volgende opruimactie en als je het leuk lijkt: sluit lekker aan!” Meld je aan via: ybootsman@veldsink.nl.

Zappers bedankt!

Aan de zappers die veelvuldig de straat op gaan, heeft Broer een boodschap: “Lekker blijven doen! Je bent lekker buiten bezig, maakt de omgeving schoon en krijgt leuke reacties. Dat maakt de mens blij.”

Landelijke Opschoondag 23 maart

De Landelijke Opschoondag is het startsein om samen met vrienden, familie, buren of collega’s de straat op te gaan en zwerfafval te verzamelen. Vraag via www.dijkenwaard.nl/zwerfafval gratis grijpers en afvalzakhouder aan.