Dinsdag 12 maart: de raad besluit over huisvesting onderwijs en binnensport en grondbeleid

Op dinsdag 12 maart is er een raadsvergadering in de raadzaal van het gemeentehuis in Heerhugowaard. Tijdens deze raadsvergadering neemt de raad besluiten. U bent welkom in de raadzaal. Of kijk vanaf 20.00 uur mee via de livestream. Kijk voor de agenda en de livestream op bestuur.dijkenwaard.nl

Dit keer besluit de raad over:

Strategische aankoop Bovenweg

De gemeente heeft een stuk grond aan de Bovenweg gekocht. Door de aankoop verstevigt de gemeente de grondpositie rond basisschool Het Baken. De raad wordt gevraagd het geld beschikbaar te stellen.

Integraal huisvestingsplan onderwijs en ruimte voor binnensport

De gemeente groeit. In deze documenten staat wat er nodig is aan uitbreiding en vernieuwing van onderwijsgebouwen en ruimtes voor binnensport. De ruimtes worden zowel door scholen als sportverenigingen gebruikt. De raad wordt gevraagd de documenten vast te stellen. En het college opdracht te geven met schoolbesturen en binnensportverenigingen plannen te maken en aan de raad voor te leggen.

Tijdens de politieke avond van dinsdag 5 maart sprak iemand namens diverse voortgezet onderwijsscholen over het belang van ruimte voor deze scholen en het aankomende masterplan. Ook sprak een inspreker over het behoud van de turnsport en de juiste voorzieningen. 50PLUS wil een motie indienen om investeringen in Koedijk en Sint Pancras te pauzeren tot duidelijk is of ze bij de gemeente Dijk en Waard blijven. Senioren Dijk en Waard wil een motie indienen over inclusiever sporten voor mensen met een beperking en ouderen.

Nota grondbeleid

Grondbeleid helpt de gemeente om beleid, visie en ambities over wonen, economie, bereikbaarheid, leefbaarheid, energietransitie en duurzaamheid waar te maken. Er is gekozen voor dynamisch grondbeleid en bij elke situatie te kijken welke houding en rol vanuit de gemeente past. De raad wordt gevraagd het beleid vast te stellen en het college toestemming te geven strategische aankopen te doen tot 2,5 miljoen euro. De VVD gaf tijdens de politieke avond van dinsdag 5 maart aan mogelijk een raadinstrument in te dienen Daarom wordt het onderwerp nog besproken voordat de raad een besluit neemt.