Start van het maaiseizoen: help ons door obstakels te verwijderen

Gemeente Dijk en Waard begint vanaf 25 maart met het maaien van alle grasvelden. Mits het weer het toelaat. Om alles netjes te kunnen maaien, kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Wilt u bootjes, aanhangwagens en andere obstakels verwijderen? En valt uw oog daarbij op zwerfafval? Een kleine moeite om dit bij restafval te gooien. Zo werken we samen aan een nette leefomgeving.

Maaien

We geven opdracht aan een aannemer om deze werkzaamheden te doen. Het kan zijn dat u de grasmaaiers als voor 25 maart tegenkomt vanwege het warme weer. Bij het maaien houdt de aannemer rekening met de aanwezige flora en fauna. De maaiwerkzaamheden vinden systematisch plaats van het noorden van Dijk en Waard naar het zuiden, en duren enkele weken. Ook de ecologische bermen worden gemaaid vanaf mei en juli.

Obstakels graag verwijderen

Wij vragen u vriendelijk om alle obstakels, zoals boten, surfplanken, aanhangwagens, palen, kettingen, touwen, afvalbakken en vlotten weg te halen. Zo kunnen onze medewerkers ongestoord hun werk goed en netjes uitvoeren. De boten en andere obstakels die in het gras liggen bemoeilijken niet alleen het maaien, maar zorgen ook voor kale plekken in het gras. Het kan schade veroorzaken aan materiaal van bosmaaiers of maaimachines.

Zwerfafval? Pak het op!

Valt uw oog bij het opruimen op zwerfafval? Een kleine moeite om dat ook op te ruimen en bij restafval te gooien. Het zou toch jammer zijn als het afval door de maaimachine wordt verpulverd en in het milieu terecht komt. Zo werken we samen aan een schone gemeente!

Te nat om te maaien

De gemeente maait de grasvelden als het weer het toelaat. Door de vele, aanhoudende regen van de afgelopen tijd is het op grasveldjes erg nat. Op sommige plekken is het zo nat, dat maaien van het gras niet kan. Zo voorkomen we schade aan grasvelden en wandelpaden. Doordat we nu niet maaien, staan de rietkragen en grassen soms langer hoog dan gewenst. Dit geeft een ander beeld dan u gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip. De werkzaamheden die de gemeente nu niet kan uitvoeren, worden later ingepland.

Ga voor meer informatie over het maaibeleid van Dijk en Waard naar www.dijkenwaard.nl/maaien