Gemeente Dijk en Waard nodigt bewoners uit mee te denken over parkeerbeleid

Het aantal inwoners in Dijk en Waard neemt de komende jaren toe. Meer inwoners betekent ook meer auto’s en dus neemt ook de parkeerbehoefte toe. Daarom is de gemeente eind vorig jaar gestart met het opstellen van een nieuw parkeerbeleid. Bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties zijn van harte welkom om mee te praten over het parkeerbeleid.

Onderzoek

Afgelopen maanden is de parkeersituatie onderzocht in Dijk en Waard. Nu wil de gemeente graag in gesprek met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De gemeente organiseert daarom een aantal bijeenkomsten, zogenoemde participatiesessies. Per deelgebied is er een avond om met elkaar in gesprek te gaan over dit nieuwe beleid. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom om deel te nemen aan een sessie.

Drie sessies

De participatiesessies voor drie verschillende deelgebieden zijn:

  • Stadshart/Stationsgebied: 22 februari van 19.00 - 21.00 uur in Gemeentehuis Heerhugowaard, Parelhof 1, 1703 EZ Heerhugowaard .
  • Overige woonwijken Heerhugowaard: 8 maart van 19.00 - 21.00 uur in Ontmoetingscentrum De Brink, Middenweg 168, 1702 AB Heerhugowaard.
  • Sint Pancras, Koedijk, Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude en Oudkarspel: 15 maart van 19.00 – 21.00 uur in Museum BroekerVeiling, Museumweg 2, 1721 BW Broek op Langedijk.

Aanmelden

Voor deelname aan een of meerdere sessies over het parkeerbeleid is aanmelding gewenst. Aanmelden kan tot twee dagen voor de sessie via parkeren@dijkenwaard.nl. Geef in de aanmelding aan om welke sessie(s) het gaat.