Werk aan de weg

Wilt u weten waar wegen zijn afgesloten of waar verkeershinder is? Bekijk de onderstaande lijst of klik op de onderstaande knoppen om overzichtskaarten te bekijken. 

Wegwerkzaamheden en evenementen Kabels en leidingen

Vanaf maandag 4 maart tot en met vrijdag 15 maart vinden op de Voorburggracht, gelegen tussen de Molenkade en de Provincialeweg N504  asfalteringswerkzaamheden plaats.

Hierdoor is de Voorburggracht inclusief kruising Molenkade afgesloten voor al het doorgaande fiets- en autoverkeer, busverkeer en nood- en hulpdiensten. Het verkeer dient in deze periode rekening te houden met een omleiding via de Oostelijke en Westelijke Randweg richting de N504. Hiervoor zijn borden geplaatst.

Op 22 maart van 07.00 en 17.00 uur vinden er werkzaamheden plaats op de Benedenweg ter hoogte 161-163. Hierdoor vindt er tijdelijk een omleiding plaats.

Van woensdag 6 maart tot en met vrijdag 8 maart 2024 worden de rotonde en de fietspaden van de Nauertogt geasfalteerd. Er wordt ook  wegmarkering aangebracht. Hiervoor is de rijbaan Nauertogt vanaf de Provincialeweg N245 tot aan kruising Spanjaardsdam volledig afgesloten voor voertuigen. 

Wegens glasvezel werkzaamheden is de James Wattstraat in Heerhugowaard op 4 maart tussen 07.00 en 18.00 uur, afgesloten.

Het verkeer wordt omgeleid.

Op maandag 19 februari 2024 vervalt de tijdelijke voetgangersomleiding rondom de brug aan de Sportlaan in Zuid-Scharwoude. De omleiding wordt opgeheven omdat de brug verder wordt afgemaakt en de watergang wordt uitgegraven aan de noordzijde van de brug. Er is dan geen ruimte meer voor de omleiding om de brug aan de Sportlaan.

U wordt vanaf de Sportlaan omgeleid, via de Kastanjelaan of via de Beukenlaan, naar de onlangs geopende brug aan de Lindenlaan. U kunt de omleidingsborden op de weg volgen.

Vanaf 1 april 2024 kunnen alle weggebruikers gebruik maken van de nieuwe brug aan de Sportlaan.

Op 4 maart 2024 tussen 7.00 en 18.00 uur vinden er werkzaamheden plaats op de Benedenweg 88 Sint Pancras. De Benedenweg is dan ter hoogte van nummer 88 volledig afgesloten. Omleiding gaat via de Bovenweg en Noordeinde.

Van vrijdag 1 maart tot en met vrijdag 23 maart 2024 is de Gibbon in Heerhugowaard afgesloten voor alle verkeer vanwege werkzaamheden. Dit geldt ook voor voetgangers. Het verkeer wordt omgeleid.

Vanaf 19 februari tot en met 1 maart 2024 vinden er werkzaamheden plaats op de Westtangent in Heerhugowaard. Tussen kruispunt Zuidtangent en de rotonde Westerweg (N242). Tussen 09.00 tot 16.00 uur is er steeds één rijbaan afgesloten direct naast de middenberm.

De werkzaamheden zullen bestaan uit het planten van bomen en heesters in de middenberm van de Westtangent.

Vanaf maandag 15 januari wordt er gewerkt aan de aansluiting van de nieuwe De Punt op de rotonde Nauertogt in Broek op Langedijk. Tot 8 maart krijgt het doorgaand verkeer te maken met omleidingen. Met een weg naast de Nauertogt (bypass) komt er ook een verkorte route naar bedrijventerrein Zuiderdel. Vanaf de rotonde wordt ook een nieuw fietspad aangelegd naar de wijk Westerdel.

Door De Punt te verlengen ontstaat een duurzame en veilige gebiedsontsluitingsweg voor auto- en fietsverkeer tussen De Punt, de Nauertogt en de Schagerweg (N245). De werkzaamheden duren zo’n 8 weken. Met een slag om de arm vanwege de weersomstandigheden. Bij vrieskou of teveel regen kan er geen asfalt gelegd worden. Er gelden begin maart omleidingen voor alle verkeer.

Bereikbaarheid Nauertogt/De Punt en omleidingen

Het wegdeel Nauertogt, tussen de Schagerweg (N245) en de Spanjaardsdam, blijft open tijdens de eerste fase van de werkzaamheden, maar doorgaand verkeer kan hinder ondervinden. De eerste 4 weken zal de Nauertogt de doorgaande route voor autoverkeer zijn. Daarna wordt de rotonde afgesloten en rijdt het autoverkeer 4 weken om via de nieuwe verlengde De Punt van de Schagerweg (N245) richting Broek op Langedijk. Autoverkeer vanuit Broek op Langedijk richting de N245 wordt omgeleid via de Westelijke Randweg en de N504.

Voor (brom)fietsers is de Nauertogt, tussen de N245 en de Vronermeerweg, 4 weken afgesloten. Zij moeten omrijden. Het fietspad langs de Nauertogt is dicht, ook de fietstunnel onder de Schagerweg (N245) naar Daalmeer/Koedijk is niet toegankelijk. Omrijden kan via Sint Pancras via Benedenweg en Daalmeerpad om vervolgens daar de fietstunnel onder de N245 te nemen. Vanaf 10 februari kunnen fietsers gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de verlengde De Punt.

De doseerpaal op de Vronermeerweg gaat tijdens de werkzaamheden tijdelijk open om Sint Pancras te kunnen bereiken. De Veertweg is dicht; deze is bereikbaar via de Westelijke Randweg/Noord-Scharwoude.

Westerdel en Zuiderdel bereikbaar

De bouwweg naar Westerdel gaat dicht vanaf de rotonde. Bouwverkeer gaat tijdens de werkzaamheden via de Westelijke Randweg, door de wijk Westerdel. Bedrijventerrein Zuiderdel blijft bereikbaar via de Nauertogt of via de Westelijke Randweg.

In de periode van 19 september tot medio juli 2024 wordt een gedeelte van de Middenweg in Heerhugowaard afgesloten voor verkeer. De weg is afgesloten tussen de Beukenlaan en de Bickerstraat.
Er vinden onder andere werkzaamheden aan het riool plaats. Ook wordt er opnieuw bestraat.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Op de afbeelding kunt u zien hoe de omleiding loopt.

Voor voetgangers is het afgesloten gedeelte van de Middenweg nog wel toegankelijk.

Zwarte lijn: gestremd voor al het verkeer met uitzondering van voetgangers. 
Paarse lijn:  omleiding die de fietsers kunnen volgen.
Blauwe lijn: voor al het andere verkeer van toepassing.

Wat

A.C. de Graafweg (N241) wordt de komende 2 jaar vervangen door een nieuwe weg.

Wanneer

De bestaande weg wordt in delen vervangen. Dat betekent dat steeds een ander deel van de weg wordt afgesloten. 

  • Deel 1: gedeelte tussen Heerenweide en de Tramweg (dicht tussen 23 januari en 14 april 2023). 
  • Deel 2: gedeelte Breestraat, tussen kruispunt Veken en kruispunt Pade. 

Gevolgen verkeer

Het doorgaande verkeer en vrachtverkeer wordt vanaf de A7 via de N239 en de N242 omgeleid naar Verlaat en vice versa. Dit wordt met borden op de aansluitende wegen aangekondigd. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. De planning van de werkzaamheden is aangepast aan de grotere evenementen, zodat deze goed bereikbaar zijn. Download overzichtskaart.

Om overlast van het (vracht)verkeer op de lokale omleidingsroutes terug te dringen, worden grote (transport)bedrijven dringend verzocht om hun vrachtwagens en/of die van hun leveranciers alleen via de omleidingsroute via de N241/N242/N239 en vice versa te laten rijden.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor het aanleggen van de nieuwe weg zijn in het najaar van 2021 gestart. Zoals het graven van nieuwe sloten, het verwijderen van bestaande fietspaden en het verleggen van de drinkwatertransportleiding van PWN. Ook is er een nieuwe rotonde gekomen bij de S-bocht bij de Tramweg te Wognum.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over de werkzaamheden op de A.C. de Graafweg? Download dan de speciale A.C. de Graaf-app in de AppStore of Google Play Store.

Het fietspad tussen de Evenaar en het Zuiderlicht wordt opgeknapt en is van 27 februari tot 14 maart afgesloten.

Blijft mijn woning bereikbaar?

Woningen blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Wat gebeurt er met slecht weer?

In de wintermaanden kan met vorst of veel regen niet worden gestraat. Bij slecht weer schuift de planning op.

Dijk en Waard BouwApp

Met de Dijk en Waard BouwApp houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom een aantal bouwprojecten in de buurt. Lees meer informatie over de Dijk en Waard BouwApp en download de App gratis.