Werk aan de weg

Wilt u weten waar wegen zijn afgesloten of waar verkeershinder is? Op de overzichtskaart vindt u de huidige wegwerkzaamheden in en rondom de gemeente Dijk en Waard. Tip: pas linksboven de kaart de datum aan, als u de wegafsluitingen in de nabije toekomst wilt bekijken. Bekijk ook de kaart met werkzaamheden aan leidingen en kabels.

Werk aan de weg

Woningen blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. In de wintermaanden kan met vorst of veel regen niet worden gestraat. Bij slecht weer schuift de planning op.

Overzichtskaart Leidingen en kabels

Wat

A.C. de Graafweg (N241) wordt de komende 2 jaar vervangen door een nieuwe weg.

Wanneer

De bestaande wordt in delen vervangen. Dat betekent dat steeds een ander deel van de weg wordt afgesloten. 

  • Deel 1: gedeelte tussen Heerenweide en de Tramweg (dicht tussen 23 januari en 14 april 2023). 
  • Deel 2: gedeelte Breestraat, tussen kruispunt Veken en kruispunt Pade. 

Gevolgen verkeer

Het doorgaande verkeer en vrachtverkeer wordt vanaf de A7 via de N239 en de N242 omgeleid naar Verlaat en vice versa. Dit wordt met borden op de aansluitende wegen aangekondigd. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. De planning van de werkzaamheden is aangepast aan de grotere evenementen, zodat deze goed bereikbaar zijn. Download overzichtskaart.

Om overlast van het (vracht)verkeer op de lokale omleidingsroutes terug te dringen, worden grote (transport)bedrijven dringend verzocht om hun vrachtwagens en/of die van hun leveranciers alleen via de omleidingsroute via de N241/N242/N239 en vice versa te laten rijden.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor het aanleggen van de nieuwe weg zijn in het najaar van 2021 gestart. Zoals het graven van nieuwe sloten, het verwijderen van bestaande fietspaden en het verleggen van de drinkwatertransportleiding van PWN. Ook is er een nieuwe rotonde gekomen bij de S-bocht bij de Tramweg te Wognum.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over de werkzaamheden op de A.C. de Graafweg? Download dan de speciale A.C. de Graaf-app in de AppStore of Google Play Store.

De gemeente start met het strooien van Bokashi in plantvakken. De werkzaamheden zullen maximaal vier weken in beslag nemen. Dit kan helaas enige overlast veroorzaken in de wijken. Er wordt een laag Bokashi van ongeveer 10 cm gestrooid waardoor de groei van onkruid wordt geremd. Het houdt de bodem vochtig en dit is goed voor de planten. Bokashi is Japans voor ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Het blad van stoepen en straten dat team Stadsbedrijf van de gemeente elk jaar inzamelt, vormt de basis voor Bokashi. Door een flinke laag Bokashi uit te strooien tussen de planten in de heestervakken probeert de gemeente onkruid te verminderen. Tevens is het materiaal een voedzame meststof voor de bodem. Met het gebruik van Bokashi wordt een afvalstof weer een grondstof.

In de rijbaan bij de kruising met Rietakker wordt een 'punaise' aangelegd, een soort cirkelvormige flauwe drempel. De rijbaan en het fietspad zijn enkele dagen dicht. Een korte omleiding wordt aangegeven.

De Mosterdmolen tussen de Rustenburgerweg en Meelmolen is vanaf 8 mei t/m 9 juni 2023 afgesloten i.v.m. herinrichtingswerkzaamheden.

Van begin maart tot eind november 2023 wordt het fietspad langs de N242 tussen de kruising met de Pannekeetweg en Fietsbrug De Krul afgesloten. Gebr. Beentjes GWW realiseert in opdracht van gemeente Dijk en Waard en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier het nieuwe poldergemaal De Waardse Dijk nabij de kruising van de N242 met de Kamerlingh Onnesweg (N194). Gedurende de werkzaamheden blijft doorgang voor autoverkeer over de N242 en N194 mogelijk. Nabij de werkzaamheden is dit niet op een veilige manier mogelijk voor fietsers en voetgangers. Daarom worden fietsers en voetgangers omgeleid door bedrijventerrein de Zandhorst.

De Van Veenweg tussen de Oosterweg/Oosterweg Noord en de Oosttangent wordt heringericht. Vanaf 22 maart 2023 is de weg afgesloten voor verkeer. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het voetpad.

Voor het verkeer worden omleidingsroutes aangegeven. De werkzaamheden duren ongeveer twee maanden.

In verband met de aanleg van de bruggen in Zuid-Scharwoude is de Wilgenlaan ter hoogte van de Iepenlaan en de Populierenlaan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Kastanjelaan. Volg de borden bij de Koog en de Sportlaan. De werkzaamheden duren naar verwachting tot juni 2023. Vanaf 15 mei starten de werkzaamheden voor de toekomstige brug in de Lindenlaan. De werkzaamheden zijn tussen de Wilgenlaan en de Kastanjelaan en duren naar verwachting 4 weken. Om vervolgens te beginnen aan de werkzaamheden aan de nieuwe brug, verwachting gereed einde van dit jaar. Verkeer wordt omgeleid over de Sportlaan. De toekomstige brug Lindenlaan is een fietsbrug. Autoverkeer gaat in de toekomst over de Sportlaan en Wilgenlaan.

Verkeersplan (pdf, 771 KB)