Werk aan de weg

Wilt u weten waar wegen zijn afgesloten of waar verkeershinder is? Bekijk de onderstaande lijst of klik op de onderstaande knoppen om overzichtskaarten te bekijken. 

Wegwerkzaamheden en evenementen Kabels en leidingen

Van 26 juni 19:00 uur tot 27 juni 07:00 uur is de rotonde niet bereikbaar vanwege asfalteringswerkzaamheden

J.J.P. Oudweg en W.M. Dudokweg - Heerhugowaard

In Beveland wordt onderhoud gepleegd aan het wegdek. Gelijktijdig wordt de rijbaan voorzien van een nieuwe inrichting. De werkzaamheden zorgen voor hinder. Alleen in de nachten van 4 t/m 7 en 10 juni tussen 21.00 uur en 06.00 uur zijn de bedrijven niet bereikbaar per auto.

Diamant - Heerhugowaard

Woensdag 5 juni tot en met 15 juni wordt de straat voorzien van nieuw asfalt. Hiervoor wordt een omleiding ingesteld.

Middenweg zuid thv Intratuin Heerhugowaard

19 en 20 juni wordt tussen 21.00 uur en 06.00 uur de rijbaan voorzien van nieuw asfalt.

Op vrijdag 24 mei tussen 09.00 en 13.00 uur zal de Vronermeerweg ter hoogte van De Punt in één richting zijn afgesloten. Verkeer vanaf De Punt naar de rotonde Nauertogt is wel mogelijk. 

De werkzaamheden aan de fietsbrug in de Oostertocht nabij het E. Andriessenplantsoen en het rivierenpad, verlopen niet zoals gehoopt.

De brug is in de zomer 2023 bezweken wegens te hoge belasting. Vorige week maandag is begonnen met het vervangen van de brug. Helaas bleek tijdens de uitvoering een fundatie paal te missen. Hierdoor moesten de werkzaamheden worden gestopt. Tijdelijk zal er een noodbrug neergelegd worden om ervoor te zorgen dat fietsers en voetgangers naar de overkant kunnen komen. We hopen zo snel mogelijk een oplossing te hebben en de definitieve brug te realiseren. 

Op de Loodwitmolen wordt nieuwe bestrating gelegd. Hierdoor is de straat vanaf 24 mei afgesloten voor het verkeer. De afsluiting zal zijn vanaf huisnummer 72 even en 127 oneven tot het kruispunt Tabaksmolen en duurt tot 8 juli.

Op de Loodwitmolen wordt nieuwe bestrating gelegd. Hierdoor is de straat vanaf 2 mei afgesloten voor het verkeer. De afsluiting zal zijn vanaf huisnummer 60 tot en met 70 en 113 tot en met 125 en duurt tot 17 juni.

De provincie Noord-Holland gaat het asfalt vernieuwen op de N242 (Ommering) vanaf de Bestevaerstraat tot aan de Nollenweg (N508) in Alkmaar.  Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is eerst de N242 richting Heerhugowaard van 23 tot en met 28 mei dicht. 
Het asfalt van de andere weghelft, de N242 richting A9/Alkmaar, wordt aangepakt van 13 tot en met 18 juni.

Over de N242 rijden op werkdagen zo’n 80.000 voertuigen per dag. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, werkt de aannemer in opdracht van de provincie in de avond/nacht en in het weekend. 

N242 dicht richting Heerhugowaard van 23 mei tot en met 28 mei

De N242 is afgesloten voor verkeer vanaf A9/Alkmaar richting Heerhugowaard op:

•    Donderdag 23 mei van 20.00 uur tot 5.00 uur. 
•    Vrijdag 24 mei van 20.00 uur tot en met maandag 27 mei 5.00 uur (weekendafsluiting).
•    Maandag 27 mei van 20.00 uur tot 5.00 uur.

N242 dicht richting A9/Alkmaar van 13 tot en met 18 juni

De N242 is afgesloten voor verkeer vanuit Heerhugowaard richting de A9/Alkmaar op:

  • Donderdag 13 juni van 20.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 5.00 uur.  
  • Vrijdag 14 juni van 20.00 uur tot en met maandag 17 juni 5.00 uur (weekendafsluiting).
  • Maandag 17 juni van 20.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 5.00 uur. 

Snelheidsbeperking

Op de donderdagen vinden freeswerkzaamheden plaats. Het verkeer rijdt hierdoor vrijdag (tussen 5.00 uur en 20.00 uur) over een weg zonder de toplaag van het asfalt. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. In het weekend wordt de weg geasfalteerd, nieuwe belijning aangebracht en tijdens de afsluiting op maandag worden de werkzaamheden afgerond.

Omleiding 

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Nollenweg (N508), Huiswaarderweg (N245) en de Martin Luther Kingweg (N9).

Meer informatie

Weggebruikers en omwonenden met vragen of opmerkingen kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de regionale Facebookpagina of op de website.  

Van 21 mei tot en met 5 juni wordt er onderhoud gepleegd aan de rijbaan en de parkeervakken van de Brilbeer in Heerhugowaard. De bestrating van de rijbaan en de parkeervakken wordt verwijderd en opnieuw aangebracht.

De woningen blijven te voet bereikbaar.

Op 11 maart wordt er gestart met de bestrating van de Eerste Industriestraat in Noord-Scharwoude. Als eerste is de kant van de Veilingweg aan de beurt. 

De woningen blijven voor voetgangers bereikbaar. Voor gemotoriseerd verkeer is de weg niet altijd bereikbaar. Het verkeer zal dan worden omgeleid.

In de periode van 19 september tot medio juli 2024 wordt een gedeelte van de Middenweg in Heerhugowaard afgesloten voor verkeer. De weg is afgesloten tussen de Beukenlaan en de Bickerstraat.
Er vinden onder andere werkzaamheden aan het riool plaats. Ook wordt er opnieuw bestraat.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Op de afbeelding kunt u zien hoe de omleiding loopt.

Voor voetgangers is het afgesloten gedeelte van de Middenweg nog wel toegankelijk.

Zwarte lijn: gestremd voor al het verkeer met uitzondering van voetgangers. 
Paarse lijn:  omleiding die de fietsers kunnen volgen.
Blauwe lijn: voor al het andere verkeer van toepassing.

Wat

A.C. de Graafweg (N241) wordt de komende 2 jaar vervangen door een nieuwe weg.

Wanneer

De bestaande weg wordt in delen vervangen. Dat betekent dat steeds een ander deel van de weg wordt afgesloten. 

  • Deel 1: gedeelte tussen Heerenweide en de Tramweg (dicht tussen 23 januari en 14 april 2023). 
  • Deel 2: gedeelte Breestraat, tussen kruispunt Veken en kruispunt Pade. 

Gevolgen verkeer

Het doorgaande verkeer en vrachtverkeer wordt vanaf de A7 via de N239 en de N242 omgeleid naar Verlaat en vice versa. Dit wordt met borden op de aansluitende wegen aangekondigd. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. De planning van de werkzaamheden is aangepast aan de grotere evenementen, zodat deze goed bereikbaar zijn.

Om overlast van het (vracht)verkeer op de lokale omleidingsroutes terug te dringen, worden grote (transport)bedrijven dringend verzocht om hun vrachtwagens en/of die van hun leveranciers alleen via de omleidingsroute via de N241/N242/N239 en vice versa te laten rijden.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor het aanleggen van de nieuwe weg zijn in het najaar van 2021 gestart. Zoals het graven van nieuwe sloten, het verwijderen van bestaande fietspaden en het verleggen van de drinkwatertransportleiding van PWN. Ook is er een nieuwe rotonde gekomen bij de S-bocht bij de Tramweg te Wognum.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over de werkzaamheden op de A.C. de Graafweg? Download dan de speciale A.C. de Graaf-app in de AppStore of Google Play Store.

Blijft mijn woning bereikbaar?

Woningen blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Wat gebeurt er met slecht weer?

In de wintermaanden kan met vorst of veel regen niet worden gestraat. Bij slecht weer schuift de planning op.

Dijk en Waard BouwApp

Met de Dijk en Waard BouwApp houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom een aantal bouwprojecten in de buurt. Lees meer informatie over de Dijk en Waard BouwApp en download de App gratis.