Werk aan de weg

Wilt u weten waar wegen zijn afgesloten of waar verkeershinder is? Op de overzichtskaart vindt u de huidige wegwerkzaamheden in en rondom de gemeente Dijk en Waard. Tip: pas linksboven de kaart de datum aan, als u de wegafsluitingen in de nabije toekomst wilt bekijken. Bekijk ook de kaart met werkzaamheden aan leidingen en kabels.

Overzichtskaart Leidingen en kabels

In december, januari en februari worden in de Oostertocht, Planetenwijk en de Schildersbuurt bestratingswerkzaamheden verricht aan de voetpaden. Woningen blijven bereikbaar. Aanliggende bewoners worden ingelicht via een brief van de aannemer als er meer bekend is.

Op vrijdag 2 december voeren wij een noodreparatie uit aan het asfalt op de Uitvalsweg. De weg is op deze dag afgesloten tussen 6:00 en 17:00 uur. Voor het doorgaand verkeer wordt een omleiding ingesteld via onder andere de Nauertogt. Het fietsverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden en kan gebruik blijven maken van de fietsroute Broek op Langedijk-Heerhugowaard.

Wat

A.C. de Graafweg (N241) wordt de komende 2 jaar vervangen door een nieuwe weg.

Wanneer

De bestaande wordt in delen vervangen. Dat betekent dat steeds een ander deel van de weg wordt afgesloten. 

 • Deel 1: gedeelte tussen Heerenweide en de Tramweg (dicht tussen 23 januari en 12 april 2023). 
 • Deel 2: gedeelte Breestraat, tussen kruispunt Veken en kruispunt Pade. 

Gevolgen verkeer

Het doorgaand autoverkeer tussen Verlaat en Wognum wordt dan omgeleid via de N239. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. De planning van de werkzaamheden is aangepast aan de grotere evenementen, zodat deze goed bereikbaar zijn.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor het aanleggen van de nieuwe weg zijn in het najaar van 2021 gestart. Zoals het graven van nieuwe sloten, het verwijderen van bestaande fietspaden en het verleggen van de drinkwatertransportleiding van PWN. Ook is er een nieuwe rotonde gekomen bij de S-bocht bij de Tramweg te Wognum.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over de werkzaamheden op de A.C. de Graafweg? Download dan de speciale A.C. de Graaf-app in de AppStore of Google Play Store.

Tijdens het aanleggen van de nieuwe halve turbo-rotonde is helaas een te donkere kleur asfalt gebruikt voor de fietsoversteken over de rotonde heen. BAM gaat een lichtere kleur asfalt aanbrengen om dit probleem op te lossen. De werkzaamheden duren van dinsdag 29 november 20.30 uur tot woensdag 30 november 06.00 uur. De rotonde is dan volledig afgesloten voor autoverkeer. Ter plekke wordt een omleidingsroute aangegeven. Voor voetgangers is de rotonde open en fietsers worden geacht af te stappen en te voet over te steken.

De Eerste Industriestraat (tussen de Juliana van Stolbergstraat en de Tweede Industriestraat) in Noord-Scharwoude is afgesloten voor langere tijd, tot nader bericht. In dit deel van de weg wordt:

 • Een aantal panden gesloopt.
 • Nieuwe woningen gebouwd.
 • De weg opnieuw ingericht.

De pas opgeleverde appartementen blijven bereikbaar via de Juliana van Stolbergstraat.

Er wordt gewerkt aan het asfalt op de volgende plekken:

Middenweg (tussen Hasselaarsweg en de spoorwegovergang)

 • Wanneer: uitvoering van 28 november tot en met 2 december.
 • Gevolgen voor verkeer: Middenweg dicht voor doorgaand verkeer. Bereikbaar voor bestemmingsverkeer in overleg met toezichthouder.

 • Wat: De aannemer is op 10 oktober gestart met het vervangen van de 5 voegovergangen in de brug ter hoogte van de Saskevaart gelegen in de Kanaaldijk in Koedijk.
 • Wanneer: De planning was dat de werkzaamheden tot 12 november duren. Bij het verwijderen van de voegen bleek dat de constructie anders is dan op de tekening. Omdat het hierdoor moeilijker wordt om de brug te maken gaat het langer duren, tot 2 december 2022.
 • Gevolgen verkeer: De weg is dicht voor autoverkeer tot en met 2 december. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug.

 • Wat en waar: de rijbaan aan de Kieft wordt opnieuw bestraat.
 • Wanneer: van 29 november tot en met 12 december 2022.
 • Gevolgen verkeer: De Kieft is alleen lopend te bereiken.

Vanaf 24 oktober beginnen er werkzaamheden aan De Klamp. Dat is het terrein rondom het pas gebouwde zorgcentrum aan de Krusemanlaan. Hier worden 79 sociale woningen gebouwd.

Aanpassingen rotonde

Aannemer Haarsma begint binnenkort met de aanleg van de riolering en de bouwwegen. De ontsluitingsweg van De Klamp wordt op de rotonde aangesloten. De eerste weken zijn er, buiten de spits, regelmatig verkeersregelaars op de rotonde te zien om de aanpassing aan de rotonde veilig te laten verlopen. Met enige hinder kunt u altijd gewoon de rotonde gebruiken zoals u gewend bent. De aanpassingen op de rotonde duren ongeveer twee weken.

Bouwrijp maken

Daarna volgen de werkzaamheden voor het bouwrijp maken, zoals de aanleg van bouwwegen en riolering. Dit duurt waarschijnlijk tot het einde van het jaar.

Bouw woningen

Vanaf januari zal de aannemer ook beginnen met de bouw van de woningen. De wijk zal naar verwachting rond de zomer van 2023 geheel klaar zijn.

Onderdelen kunnen tijdelijk niet worden geleverd. Daarom werken de lichtmasten in Broekhorn en het Land van Luna in Heerhugowaard op dit moment niet. Dit zorgt er helaas voor dat wijken verminderd verlicht zijn.

De lichtmasten kunnen nog niet in gebruik worden genomen doordat er een tekort is aan onderdelen. Zoals het er nu naar uitziet, worden de onderdelen die nodig zijn eind november geleverd. De werkzaamheden om de lichtmasten klaar voor gebruik te maken, staan voor half december gepland. Gemeente Dijk en Waard doet er alles aan om de wijken zo snel mogelijk goed verlicht te krijgen.

 • Wat en waar: het voetpad aan de Middenweg (Hasselaarsweg tot De Noord) krijgt nieuwe bestrating.
 • Wanneer: tot en met 9 december 2022.
 • Gevolgen voor het verkeer: tijdens de werkzaamheden zijn de inritten voor auto's korte tijd niet bereikbaar.

Rondom het woongebouw Lapis Lazuli en voor het gemeentehuis wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, de voorzieningen blijven bereikbaar. De werkzaamheden duren tot februari 2023.

 • Wat en waar: de Wilgenlaan in Zuid-Scharwoude ter hoogte van de Iepenlaan en de Populierenlaan is dicht omdat er bruggen worden gemaakt (1 brug aan de Wilgenlaan en 1 brug aan de Kastanjelaan).
 • Wanneer: werkzaamheden duren van 24 oktober tot april 2023.
 • Gevolgen voor het verkeer: verkeer wordt omgeleid via de Kastanjelaan. Volg de borden bij de Koog en de Sportlaan. Bekijk het verkeersplan (pdf, 606 KB).