Werk aan de weg

Wilt u weten waar wegen zijn afgesloten of waar verkeershinder is? Op de overzichtskaart vindt u de huidige wegwerkzaamheden in en rondom de gemeente Dijk en Waard. Tip: pas linksboven de kaart de datum aan, als u de wegafsluitingen in de nabije toekomst wilt bekijken. Bekijk ook de kaart met werkzaamheden aan leidingen en kabels.

Werk aan de weg

Woningen blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. In de wintermaanden kan met vorst of veel regen niet worden gestraat. Bij slecht weer schuift de planning op.

Overzichtskaart Leidingen en kabels

Wat

A.C. de Graafweg (N241) wordt de komende 2 jaar vervangen door een nieuwe weg.

Wanneer

De bestaande wordt in delen vervangen. Dat betekent dat steeds een ander deel van de weg wordt afgesloten. 

 • Deel 1: gedeelte tussen Heerenweide en de Tramweg (dicht tussen 23 januari en 14 april 2023). 
 • Deel 2: gedeelte Breestraat, tussen kruispunt Veken en kruispunt Pade. 

Gevolgen verkeer

Het doorgaande verkeer en vrachtverkeer wordt vanaf de A7 via de N239 en de N242 omgeleid naar Verlaat en vice versa. Dit wordt met borden op de aansluitende wegen aangekondigd. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. De planning van de werkzaamheden is aangepast aan de grotere evenementen, zodat deze goed bereikbaar zijn. Download overzichtskaart.

Om overlast van het (vracht)verkeer op de lokale omleidingsroutes terug te dringen, worden grote (transport)bedrijven dringend verzocht om hun vrachtwagens en/of die van hun leveranciers alleen via de omleidingsroute via de N241/N242/N239 en vice versa te laten rijden.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor het aanleggen van de nieuwe weg zijn in het najaar van 2021 gestart. Zoals het graven van nieuwe sloten, het verwijderen van bestaande fietspaden en het verleggen van de drinkwatertransportleiding van PWN. Ook is er een nieuwe rotonde gekomen bij de S-bocht bij de Tramweg te Wognum.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over de werkzaamheden op de A.C. de Graafweg? Download dan de speciale A.C. de Graaf-app in de AppStore of Google Play Store.

De gemeente start met het strooien van Bokashi in plantvakken. De werkzaamheden zullen maximaal vier weken in beslag nemen. Dit kan helaas enige overlast veroorzaken in de wijken. Er wordt een laag Bokashi van ongeveer 10 cm gestrooid waardoor de groei van onkruid wordt geremd. Het houdt de bodem vochtig en dit is goed voor de planten. Bokashi is Japans voor ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Het blad van stoepen en straten dat team Stadsbedrijf van de gemeente elk jaar inzamelt, vormt de basis voor Bokashi. Door een flinke laag Bokashi uit te strooien tussen de planten in de heestervakken probeert de gemeente onkruid te verminderen. Tevens is het materiaal een voedzame meststof voor de bodem. Met het gebruik van Bokashi wordt een afvalstof weer een grondstof.

Wat

Op Huygenhoekring wordt asfaltonderhoud uitgevoerd van 27 maart 2023 tot en met 17 april 2023.

Wanneer gebeurt wat?

 • Maandag 20 tot en met woensdag 22 maart: Ombouwen putkoppen. Verkeershinder, maar geen afsluiting.
 • Donderdag 13, vrijdag 14 en maandag 17 april: Boren putkoppen. Verkeershinder, maar geen afsluiting.

Zuidelijk deel tussen Oostangent en Grietjespad

 • Maandag 27 tot en met woensdag 29 maart: Aanpassen drempels. Weg afgesloten voor doorgaand verkeer, bereikbaar voor bestemmingsverkeer.
 • Donderdag 30 en vrijdag 31 maart: Asfalteringswerkzaamheden. Weg afgesloten voor doorgaand verkeer en voor bestemmingsverkeer.

Noordelijk deel tussen Oosttangent en Grietjespad

 • Maandag 3 en dinsdag 4 april: Aanpassen drempels. Weg afgesloten voor doorgaand verkeer, bereikbaar voor bestemmingsverkeer.
 • Woensdag 5 en donderdag 6 april: Asfalteringswerkzaamheden. Weg afgesloten voor doorgaand verkeer en voor bestemmingsverkeer.

Afsluiting Huygenhoekring Fase 1 (pdf, 1 MB)

Afsluiting Huygenhoekring Fase 2 (pdf, 1 MB)

Van begin maart tot eind november 2023 wordt het fietspad langs de N242 tussen de kruising met de Pannekeetweg en Fietsbrug De Krul afgesloten. Gebr. Beentjes GWW realiseert in opdracht van gemeente Dijk en Waard en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier het nieuwe poldergemaal De Waardse Dijk nabij de kruising van de N242 met de Kamerlingh Onnesweg (N194). Gedurende de werkzaamheden blijft doorgang voor autoverkeer over de N242 en N194 mogelijk. Nabij de werkzaamheden is dit niet op een veilige manier mogelijk voor fietsers en voetgangers. Daarom worden fietsers en voetgangers omgeleid door bedrijventerrein de Zandhorst.

Vanaf maandag 9 januari 2023 is de rijbaan richting Parelhof naast de parkeergarage afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden aan de weg staan gepland tot 1 april 2023. In deze periode wordt de rijbaan heringericht. U bereikt de Parelhof via de Zuidtangent te reizen.

Van 5 april t/m 18 april wordt op Laansloot in Broek op Langedijk de verharding opnieuw bestraat. De woningen blijven bereikbaar.

Rondom het woongebouw Lapis Lazuli en voor het gemeentehuis wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, de voorzieningen blijven bereikbaar. De werkzaamheden duren tot april 2023.

De Van Veenweg tussen de Oosterweg/Oosterweg Noord en de Oosttangent wordt heringericht. Vanaf 22 maart 2023 is de weg afgesloten voor verkeer. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het voetpad.

Voor het verkeer worden omleidingsroutes aangegeven. De werkzaamheden duren ongeveer twee maanden.

Wat en waar

De tegelfietspaden langs de Westtangent en Zuidtangent worden voor een groot deel vervangen voor asfalt fietspaden. Tegelijk wordt het voetpad en het groen langs de fietspaden vernieuwd. Er komen meer bomen bij en wat perken met vaste planten. 

Wanneer

De werkzaamheden duren van 13 maart 2023 tot en met ongeveer 15 mei 2023. Tijdens deze periode kunt u niet over de paden fietsen of lopen. Fietsers en voetgangers worden omgeleid. U kunt hiervoor de omleidingsborden volgen.

Meer informatie

 • Wat en waar: de Wilgenlaan in Zuid-Scharwoude ter hoogte van de Iepenlaan en de Populierenlaan is dicht omdat er bruggen worden gemaakt (1 brug aan de Wilgenlaan en 1 brug aan de Kastanjelaan).
 • Wanneer: werkzaamheden duren van 24 oktober tot juni 2023.
 • Gevolgen voor het verkeer: verkeer wordt omgeleid via de Kastanjelaan. Volg de borden bij de Koog en de Sportlaan. Bekijk het verkeersplan (pdf, 606 KB).

Groot onderhoud elementen

Op een aantal locaties wordt de verharding opnieuw bestraat. De woningen blijven bereikbaar.

Door wijziging in de startdatum zullen de werkzaamheden, op het gedeelte fietspad Daalmeerpad gelegen tussen de Vronermeerweg en de fietstunnel Daalmeerpad, één week later beginnen dan eerder aangegeven.

De werkzaamheden vinden nu plaats van 11 april tot en met 9 juni. De fietstunnel Daalmeerpad is tijdens deze periode afgesloten. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Bekijk het verkeersplan (pdf, 4 MB).

Van 3 april t/m 4 april wordt op Klipper in Zuid Scharwoude de verharding opnieuw bestraat. De woningen blijven bereikbaar.

Van 15 maart t/m 17 april wordt op de Dijkstalweg in Sint Pancras de verharding van de voetpaden opnieuw bestraat. De woningen blijven bereikbaar.

Van 10 april t/m 12 april wordt op de Beverplein in Sint Pancras de verharding opnieuw bestraat. De woningen blijven bereikbaar.

Van 13 april t/m 19 april wordt op de Ganzepad in Sint Pancras de verharding opnieuw bestraat. De woningen blijven bereikbaar.

Van 20 april t/m 29 april wordt bij Park Rosarium tennishal in Heerhugowaard de verharding opnieuw bestraat. De woningen blijven bereikbaar.

Van 19 april t/m 2 mei wordt op Moerverweg in Sint Pancras de verharding opnieuw bestraat.