Werk aan de weg

Wilt u weten waar wegen zijn afgesloten of waar verkeershinder is? Bekijk de onderstaande lijst of klik op de onderstaande knoppen om overzichtskaarten te bekijken. 

Wegwerkzaamheden en evenementen Kabels en leidingen

Wegens evenementen op Koningsdag worden de volgende wegen in Sint Pancras afgesloten van 05.00 tot 19.00 uur:

  • Vinkenlaan
  • Kastanjelaan
  • AV.H. Destreelaan (Boeterslaan tot Stuimellaan)
  • Beverplein (omgeving Sporthal de Oostwal)

De provincie Noord-Holland gaat het asfalt vernieuwen op de N242 (Ommering) vanaf de Bestevaerstraat tot aan de Nollenweg (N508) in Alkmaar.  Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is eerst de N242 richting A9/Alkmaar van 18 tot en met 23 april dicht. Het asfalt van de andere weghelft, de N242 richting Heerhugowaard, wordt aangepakt van 23 tot en met 28 mei 2024.

Over de N242 rijden op werkdagen zo’n 80.000 voertuigen per dag. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, werkt de aannemer in opdracht van de provincie in de avond/nacht en in het weekend. 

N242 dicht richting A9/Alkmaar van 18 tot 23 april

De N242 is afgesloten voor verkeer vanuit Heerhugowaard richting de A9 op:

•    Donderdag 18 april van 20.00 uur tot 5.00 uur. 
•    Vrijdag 19 april van 20.00 uur tot en met maandag 22 april 5.00 uur (weekendafsluiting).
•    Maandag 22 april van 20.00 uur tot 5.00 uur. 

N242 dicht richting Heerhugowaard van 23 mei tot 28 mei

De N242 is afgesloten voor verkeer vanaf A9/Alkmaar richting Heerhugowaard op:

•    Donderdag 23 mei van 20.00 uur tot 5.00 uur. 
•    Vrijdag 24 mei van 20.00 uur tot en met maandag 27 mei 5.00 uur (weekendafsluiting).
•    Maandag 27 mei van 20.00 uur tot 5.00 uur.

Snelheidsbeperking

Op de donderdagen vinden freeswerkzaamheden plaats. Het verkeer rijdt hierdoor vrijdag (tussen 5.00 uur en 20.00 uur) over een weg zonder de toplaag van het asfalt. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. In het weekend wordt de weg geasfalteerd, nieuwe belijning aangebracht en tijdens de afsluiting op maandag worden de werkzaamheden afgerond.

Omleiding 

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Nollenweg (N508), Huiswaarderweg (N245) en de Martin Luther Kingweg (N9).

Meer informatie

Weggebruikers en omwonenden met vragen of opmerkingen kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de regionale Facebookpagina of op de website.  

Vanaf dinsdag 2 april is de Marconistraat afgesloten tussen de James Wattstraat en de Curiestraat vanwege rioolwerkzaamheden. Ter plaatse zal het verkeer worden omgeleid over de Costerstraat en Pascalstraat. De werkzaamheden zullen tot vrijdag 10 mei 2024 duren.

Van maandag 25 maart tot en met vrijdag 19 april is de brug aan De Koog in Zuid-Scharwoude helemaal afgesloten. Er zal onderzoek plaatsen vinden naar de terugkomende verzakkingen. Omrijden is mogelijk via de Oostelijkerandweg en de Voorburggracht.

Van 15 mei t/m 28 mei wordt de bestrating van de Wup in Broek op Langedijk verwijderd en opnieuw aangebracht. Dit gebeurt ter hoogte van de ingang en de huisnummers 31 t/m 41. De ingang blijf toegankelijk voor personenauto’s.

Van 3 april tot en met 10 mei wordt er onderhoud gepleegd aan de rijbaan en de parkeervakken van de Brilbeer in Heerhugowaard. De bestrating van de rijbaan en de parkeervakken ter hoogte van de huisnummers 2 tot en met 28 wordt verwijderd en opnieuw aangebracht.

Op 11 maart wordt er gestart met de bestrating van de Eerste Industriestraat in Noord-Scharwoude. Als eerste is de kant van de Veilingweg aan de beurt. De Eerste Industriestraat is dan tijdelijk alleen bereikbaar via de Juliana van Stolbergstraat.

De woningen blijven voor voetgangers bereikbaar. Voor gemotoriseerd verkeer is de weg niet altijd bereikbaar. Het verkeer zal dan worden omgeleid.

Door werkzaamheden aan de bruggen is de Sportlaan afgesloten voor al het verkeer. De tijdelijke doorgang is ook opgeheven. Voor voetgangers en fietsers is de brug op de Lindenlaan opengesteld. Op woensdag 17 april en donderdag 18 april zal de brug Lindenlaan worden afgesloten.

Deze werkzaamheden zijn weersgevoelig waardoor het ook uitgesteld en verplaatst kan worden. De actuele planning vindt u in de Bouwapp en op de verkeersborden. Naar verwachting gaan beide bruggen open voor rijverkeer op vrijdag 19 april. Voor het vaarverkeer is dit een week later.

In de periode van 19 september tot medio juli 2024 wordt een gedeelte van de Middenweg in Heerhugowaard afgesloten voor verkeer. De weg is afgesloten tussen de Beukenlaan en de Bickerstraat.
Er vinden onder andere werkzaamheden aan het riool plaats. Ook wordt er opnieuw bestraat.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Op de afbeelding kunt u zien hoe de omleiding loopt.

Voor voetgangers is het afgesloten gedeelte van de Middenweg nog wel toegankelijk.

Zwarte lijn: gestremd voor al het verkeer met uitzondering van voetgangers. 
Paarse lijn:  omleiding die de fietsers kunnen volgen.
Blauwe lijn: voor al het andere verkeer van toepassing.

Wat

A.C. de Graafweg (N241) wordt de komende 2 jaar vervangen door een nieuwe weg.

Wanneer

De bestaande weg wordt in delen vervangen. Dat betekent dat steeds een ander deel van de weg wordt afgesloten. 

  • Deel 1: gedeelte tussen Heerenweide en de Tramweg (dicht tussen 23 januari en 14 april 2023). 
  • Deel 2: gedeelte Breestraat, tussen kruispunt Veken en kruispunt Pade. 

Gevolgen verkeer

Het doorgaande verkeer en vrachtverkeer wordt vanaf de A7 via de N239 en de N242 omgeleid naar Verlaat en vice versa. Dit wordt met borden op de aansluitende wegen aangekondigd. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. De planning van de werkzaamheden is aangepast aan de grotere evenementen, zodat deze goed bereikbaar zijn.

Om overlast van het (vracht)verkeer op de lokale omleidingsroutes terug te dringen, worden grote (transport)bedrijven dringend verzocht om hun vrachtwagens en/of die van hun leveranciers alleen via de omleidingsroute via de N241/N242/N239 en vice versa te laten rijden.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor het aanleggen van de nieuwe weg zijn in het najaar van 2021 gestart. Zoals het graven van nieuwe sloten, het verwijderen van bestaande fietspaden en het verleggen van de drinkwatertransportleiding van PWN. Ook is er een nieuwe rotonde gekomen bij de S-bocht bij de Tramweg te Wognum.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over de werkzaamheden op de A.C. de Graafweg? Download dan de speciale A.C. de Graaf-app in de AppStore of Google Play Store.

Blijft mijn woning bereikbaar?

Woningen blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Wat gebeurt er met slecht weer?

In de wintermaanden kan met vorst of veel regen niet worden gestraat. Bij slecht weer schuift de planning op.

Dijk en Waard BouwApp

Met de Dijk en Waard BouwApp houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom een aantal bouwprojecten in de buurt. Lees meer informatie over de Dijk en Waard BouwApp en download de App gratis.