Subsidie Energiebesparing accommodaties Sport, cultuur en buurthuizen
Sport en cultuur verenigingen, stichtingen en buurthuizen kunnen een subsidie aanvragen. Deze subsidie helpt om hun accommodatie energiezuiniger te maken of te zorgen dat meer energie uit duurzame bronnen komt. Bijvoorbeeld het aanbrengen van ledlampen of zonnepanelen, of het installeren van een warmtepomp.
Voor welke maatregelen kan ik subsidie aanvragen?
Een aanvraag voor energiebesparing of verhoging van het aandeel duurzame energiebronnen kan onder andere betrekking hebben op de aanleg of aansluiting van een of meer van de volgende maatregelen:
- Ledverlichting
- Warmte koude-terugwinning voor sportaccommodaties
- Warmtepomp
- Warmte terugwinning uit douchewater
- Infrarood verwarmingspaneel met bewegingssensoren en thermostaat
- HR-glas
- Isolatie wand, vloer en dak
- Zonnecollectorsysteem
- Zonnepanelen of flexibel PV voor elektriciteitsopwekking
- Zonnewarmtecollector voor sportvelden
- Slimme meter met een energieverbruiksmanager/ Energieregistratie-en bewakingssysteem voor elektriciteit, aardgas en/of warmte
- Energiezuinige koeling (voor levensmiddelen)
De maatregel vermindert de CO2-uitstoot van de accommodatie. Dit kunnen dus ook andere maatregelen zijn dan genoemd in bovenstaande lijst.
Subsidie wordt alleen gegeven aan verenigingen, buurthuizen en stichtingen die eigenaar of vaste huurder zijn van een accommodatie voor sport of cultuur in de gemeente Dijk en Waard.
Een subsidie aanvraag kan worden ingediend tot 1 oktober 2024 en kan maar 1 keer per jaar worden aangevraagd.
Let op: Bij een onvolledige aanvraag geldt de datum waarop de aanvulling is ontvangen. Zorg ervoor dat u alle vragen op het formulier invult en alle bijlagen bijvoegt. Daarnaast dient van de te treffen maatregel een begroting (inclusief offerte(s)) en een dekkingsplan voor de kosten van de maatregel als bijlage toe. Het dekkingsplan bevat een opgave van bij anderen aangevraagde subsidies of vergoedingen ten behoeve van dezelfde maatregel, onder vermelding van de stand van zaken daarvan.
- De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten (aanleg en aanschaf van de maatregel) tot een maximum van € 10.000 per aanvraag. De uiteindelijke vaststelling van de subsidie kan pas nadat de maatregel is uitgevoerd en een kopie van de betaalde factuur wordt overgelegd.
- Indien de aanvrager voor dezelfde maatregel bijdragen of subsidie van derden ontvangt, wordt de subsidie zodanig berekend dat het totale bedrag niet meer bedraagt dan 100% van de kosten van de maatregel.
Uiterlijk 13 weken na indiening van een volledige aanvraag.