Bouwdossier inzien

Als u een bouwdossier wilt inzien, dan regelt u dat bij het Regionaal Archief Alkmaar of bij de gemeente. Dit is afhankelijk van de periode waarin de bouwvergunningen in het dossier zijn afgegeven. 

Gaat het om een bouwvergunning van de voormalige gemeente Heerhugowaard uit de periode voor 2016 of van de voormalige gemeente Langedijk uit de periode voor 2020? Ga dan naar de website van het Regionaal Archief Alkmaar.

Het inzien van bouwvergunningen van de voormalige gemeente Heerhugowaard uit de periode vanaf 2016 of van de voormalige gemeente Langedijk vanaf 2020, regelt u online bij de gemeente via onderstaande knop.

Bouwdossier inzien

In het bouwdossier staan meestal gegevens over het gebruik van heipalen en sonderingsgegevens.

De gemeente geeft geen bouwkundig advies. Neem voor bouwkundige adviezen contact op met een architect, aannemer, constructeur of adviesbureau.

Het opvragen en digitaal ontvangen van een bouwdossier uit de periode vanaf 2016 (voormalige gemeente Heerhugowaard) en vanaf 2020 (voormalige gemeente Langedijk) is gratis.

Aan het inzien van bouwvergunningen uit de periode voor 2020 over grondgebied in de voormalige gemeente Langedijk en de periode 2010-2015 over grondgebied in de voormalige gemeente Heerhugowaard zijn kosten verbonden.

Meer informatie over deze kosten vindt u op de website van Regionaal Archief Alkmaar.

Binnen 2 werkdagen ontvangt u het dossier in uw mailbox.

Het auteursrecht op de bestanden in de bouwdossiers, waaronder tekeningen, fotomateriaal, logo's en grafische voorstellingen, berust uitdrukkelijk bij de aanvrager van de vergunning en zijn of haar opdrachtnemers, zoals tekenaars, ontwerpers en architecten. Nadat u de bestanden ontvangt is het niet toegestaan om de inhoud van de bestanden te verkopen, in licentie te geven, helemaal of gedeeltelijk te verveelvoudigen en of openbaar te maken, zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de maker.