BIZ: nieuwe kansen voor winkelgebied Centrumwaard

Op initiatief van een groep ondernemers wordt een BIZ opgericht. De BIZ wil het centrummanagement voortvarend aanpakken. Heel belangrijk is dat de winkelformules, zoals Pearle Studio, Jumbo Monique en Vomar het initiatief steunen én meedoen. Maar het is ook erg leuk dat de nieuwe cadeauwinkel Bijzonder Leuk van Esdégé Reigersdaal actief meedoet.

Dankzij steun uit het Coronafonds van de gemeente konden de initiatiefnemers laten zien wat er allemaal bereikt kan worden met een BIZ . Tijdens de kerstperiode was er sfeerverlichting, er zijn in de zomer kleurige bloemen opgehangen en is de site www.centrumwaard.nl helemaal vernieuwd. 

Er kwamen veel positieve reacties van ondernemers en inwoners van Heerhugowaard. De BIZ kan ook helpen als het gaat om bereikbaarheid, parkeren en het binden van klanten aan Centrumwaard. 

Veel nieuwe ondernemers

Er zijn de afgelopen periode veel nieuwe ondernemers gestart. Zoals Next Vintage Fashion, Bijzonder Leuk, Burger Me, Waardse Slager, Pizza Mia en Grillhelden. Eerder al opende Josephina’s Café. Er zijn ook winkels die helemaal in een nieuw jasje zijn gestoken, zoals Jumbo Monique en de gloednieuwe Pearle Studio. 

Dit laat zien dat ondernemers zich thuis voelen in Centrumwaard, want er zijn voldoende klanten. Bovendien neemt het aantal inwoners rond Centrumwaard gestaag toe door de bouw in De Draai.