Sint Pancras-Zuid

Op de plek in Sint Pancras, waar nu basisschool Paus Johannes staat, komt een Integraal Kind Centrum (IKC). Hierin worden straks de basisscholen Paus Johannes, De Phoenix en Stichting Kinderopvang Langedijk gehuisvest. De Phoenix wordt gesloopt en deze locatie komt beschikbaar voor herontwikkeling.

Het plan

Het gebied dat wordt herontwikkelt ligt tussen de Sperwer, Pluvier, Fazantenlaan en de Bovenweg en is ruim twee voetbalvelden groot. Buurtbewoners hebben afgelopen najaar een plan gemaakt voor dit gebied binnen het gestelde financiĆ«le kader dat door het college is gesteld. Het plan gaat uit van de komst van zes vrijstaande woningen, ruim parkeeraanbod en een Kiss&Ride plek voor de nieuwe school langs de Sperwer.

Bekijk het plan (pdf, 596 KB)

Nieuwe school

Op 15 december 2020 heeft de gemeenteraad van Langedijk ingestemd met een aanvullende financiƫle dekking voor de nieuwe school. Ook heeft zij ingestemd met het plan van de omwonenden voor de omgeving. Dit betekent dat het ontwerp van de nieuwe school verder zal worden uitgewerkt in 2021. Architectenbureau BRTA heeft hiervoor de opdracht.

Planning

Naar verwachting kan de bouw begin 2023 starten. Het streven is dat de nieuwe school in de zomer van 2023 gereed is, zodat de leerlingen in het schooljaar 2023-2024 gebruik kunnen maken van hun nieuwe school. In het tweede deel van 2023 kan de huidige Phoenix gesloopt worden en kan deze locatie geschikt worden gemaakt voor woningbouw. Deze woningbouw kan vervolgens in 2024 starten.