Lourens Bogtmanstraat

In februari 2021 heeft de gemeenteraad van voormalig gemeente Langedijk het stedenbouwkundig plan voor de locatie op de hoek van de Lourens Bogtmanstraat en de Voorburggracht vastgesteld. Het gaat om een plan voor in totaal 30 woningen rondom een hof. De gemeente verkoopt gronden aan Zeeman Vastgoed en Woonstichting Langedijk. Zeeman Vastgoed realiseert in totaal 17 koopwoningen en Woonstichting Langedijk realiseert in totaal 11 sociale huurwoningen. Alle afspraken tussen de gemeente en de partijen zijn inmiddels rond.

In het najaar van 2022 heeft de gemeente Dijk en Waard deze overeenkomsten ondertekend. Het gaat om de bouw van 28 woningen aan de Voorburggracht en Lourens Bogtmanstraat. Hiermee is de volgende stap gezet in de ontwikkeling van de locatie in Oudkarspel. 

30 woningen bij een hof

Samen met de buurt heeft buroURSEM Architectuur Stedebouw een plan (pdf, 19 MB) gemaakt voor de bouw van 30 huizen bij een hof. In het plan komen 11 sociale huurwoningen en 17 koopwoningen. Daarnaast komen er 2 kavels waarop mensen hun eigen huis kunnen bouwen (vrije kavels). De gemeente zal deze kavels verkopen. De huizen zullen geschikt zijn voor verschillende soorten bewoners, zoals jongeren, ouderen en gezinnen.

Wanneer

Het bestemmingsplan is op 9 mei 2023 vastgesteld door de gemeenteraad van Dijk en Waard. Er is inmiddels sprake van een onherroepelijk bestemmingsplan. Na de zomer van 2023 zullen de gebouwen die er nu staan, worden afgebroken. Zowel Woonstichting Langedijk als ontwikkelaar Zeeman Vastgoed zijn nog bezig met het ontwikkelen van de bouwplannen.

Wanneer de bouwplannen uit ontwikkelt zijn, kunnen de Omgevingsvergunning worden verleend en de woningen worden verkocht. De vrije kavels komen op de markt wanneer de woningen van Zeeman Vastgoed en Woonstichting Langedijk zijn opgeleverd. De ruimte in het plangebied is immers nog nodig voor de opslag van bouwmaterialen en een bouwkeet

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Cynthia Kootker, projectleider Lourens Bogtmanstraat, telefoonnummer 072-575 55 55.