Energiecoaches

Besparen op energiekosten?

De onafhankelijke energiecoaches geven inwoners gratis advies op maat om energiekosten besparen. Een afspraak thuis kunt u online regelen. Het bezoek en de tips van een energiecoach zijn gratis en ze zijn er voor alle inwoners: mensen die een huis huren en huiseigenaren.

Gratis advies op maat

Een energiecoach komt bij u thuis, bespreekt uw situatie en kijkt waar met kleine en grote aanpassingen bewoners geld kunnen besparen. Kleine aanpassingen zijn bijvoorbeeld ledlampen, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Ook adviseren zij over isolatiemogelijkheden en warmtepompen, de grote aanpassingen.

Het verhaal van energiecoach Marianne

Marianne van der Ende uit Oudkarspel is sinds 2022 energiecoach bij de gemeente Dijk en Waard. In het artikel Energiecoach Marianne vertelt legt Marianne uit waar zij en haar collega’s advies over geven. 

Afspraak plannen met energiecoach

Een afspraak plannen met een van de 33 energiecoaches regelt u eenvoudig met het formulier afspraak plannen met Energiecoach via de website van Duurzaam Bouwloket . Klik op ‘inschrijven’ om het formulier in te vullen. Een bezoek aan huis duurt ruim een uur en wordt in overleg met u ingepland.

Inloopspreekuur energiecoaches

Liever een gesprek tijdens een inloopspreekuur?  De energiecoaches zijn ook altijd aanwezig bij één van de Repair Cafés.
Bekijk hier wanneer de energiecoaches daar aanwezig zijn.

Energiecoach worden?

Weet u al veel van energiebesparing of zou u het willen leren, zodat u zelf als energiecoach aan de slag kan gaan? Stuur een e-mail naar dijkenwaard@wonenpluswelzijn.nl of bel 072 - 571 71 70 en vraag naar Elisabeth Hoekstra.

Een nieuwe opleiding start zodra er genoeg aanmeldingen zijn. WonenPluswelzijn coördineert de afspraken van de energiecoaches.