Zoekgebied Westfrisiaweg

De Westfrisiaweg is voor de gemeente Dijk en Waard een kansrijk zoekgebied gebleken voor het opwekken van duurzame energie. Dit bleek op basis van de concept RES, de reactienota en een technische verkenning.

De doorsnijding van dit gebied, door de recent aangelegde Westfrisiaweg, heeft er toe geleidt dat de agrarische grond verbrokkeld is geraakt. De geschiktheid voor agrarische doeleinden door slechte bereikbaarheid en kleinere oppervlakken is daardoor verminderd. Dit heeft reeds geleidt tot voorstellen van om zonnevelden aan te leggen in dit gebied.

Kaart

Het zoekgebied Westfrisiaweg is in contouren aangegeven op de kaart als zoekgebied 7.

Bekijk de kaart (pdf, 386 KB)

Mogelijkheden voor energieprojecten

Er is nog niets besloten over zonneweides in dit gebied. Van het zoekgebied zijn visualisaties gemaakt om te laten zien hoe de komst zonneweides er in de praktijk uit zou kunnen zien. De exacte plekken van zonneweides zijn ook nog niet bepaald, daarover moet het gesprek nog gevoerd worden. Vervolgens zijn er initiatiefnemers nodig die de zonneweides daadwerkelijk willen plaatsen.

Zonneweide

De mogelijkheden van zonneweides zijn gelegen in het zoekgebied. Voor 2 langs de Westfrisiaweg is een initiatiefnemer welke met een ster zijn aangegeven in het zoekgebied.

Bekijk de visualisaties

Vragen

Heeft u een vraag over het zoekgebied Westfrisiaweg? Of heeft u een vraag over de status van de plannen voor grootschalige opwek van duurzame energie? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen of een mail sturen.