Buurtbemiddeling

Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet met de buren. Maar hoe spreek je elkaar op een goede manier aan? Hoe kom je tot afspraken? En hoe zorg je ervoor dat je weer prettig kunt wonen?

Buurtbemiddeling kan in bijna alle situaties helpen om de problemen tussen u en uw buren bespreekbaar te maken. Zodat u samen tot een oplossing kunt komen. Bij buurtbemiddeling worden buurtbemiddelaars ingezet die u en uw buren helpt samen de ergernissen of ruzies op te lossen. De bemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide buren, geven geen oordeel, zijn onpartijdig en alle informatie is vertrouwelijk.

Woont u in de voormalige gemeente Langedijk dan kunt u via buurtbemiddeling-langedijk.nl contact opnemen of bel naar het servicepunt van Wonen Plus Welzijn Langedijk via 0226 – 318 050.
Ook kunt langslopen bij het servicepunt De Anbouw op Dorpsstraat 610 in Noord-Scharwoude. Het servicepunt is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.

Bent u woonachtig in de voormalige gemeente Heerhugowaard dan kunt u via debemiddelingskamer.nl contact opnemen of bel naar 06 - 41 46 64 50. De bemiddelingskamer is ook bereikbaar via mail.

Conflicten waarbij sprake is van verslaving en/of psychiatrische problemen, strafbare feiten, lopende juridische procedures en conflicten in één familie zijn niet geschikt voor buurtbemiddeling.