Glasvezel in Langedijk

Alle huishoudens in Oudkarspel, Noord- en Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk krijgen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Internet via glasvezel heeft up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber legt de kabels aan, beginnend in Oudkarspel en werkt zo van noord naar zuid alle wijken en straten in voormalig Langedijk af.

Planning

De werkzaamheden starten in juni 2023. Bewoners ontvangen een brief en informatiefolder van Open Dutch Fiber een week voordat er in hun straat gewerkt wordt. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf de zomer van 2024 gebruikmaken van internet via glasvezel.

Werkzaamheden

  • Voor Open Dutch Fiber in uw straat aan de slag gaat, ontvangt u een brief.
  • De straat waarin u woont gaat open voor graafwerkzaamheden en de aanleg van  glasvezelkabels. De straat of stoep is in de meeste gevallen binnen één werkdag weer dicht. 
  • Alle huizen worden voorzien van een kastje. Hiervoor maakt Open Dutch Fiber een afspraak met u om in uw woning een kastje te plaatsen. Dit is gratis en verplicht u tot niets.
  • De glasvezelkabel worden vanaf de straat doorgetrokken naar de gevel van uw woning of appartementencomplex. Mocht het nodig zijn om hiervoor in uw tuin te komen, dan gaat dit in overleg met de bewoner. Als u niet op de begane grond woont, dan gaat de glasvezelkabel in samenspraak met uw verhuurder of de vereniging van eigenaren binnendoor of buitenlangs naar uw woning.
  • Open Dutch Fiber maakt een afspraak om de glasvezelkabel bij de woning naar binnen te brengen en deze te installeren op de afgesproken plek. Ook dit is gratis en verplicht u tot niets. Als u gebruik wilt maken van het glasvezelnetwerk, heeft u vrije keuze van een provider om een abonnement af te sluiten.
     

Wie

T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens in heel Nederland. Naast T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk.

Meer informatie

Het service center van Open Dutch Fiber is te bereiken op tel. 088 1633633 of via info@opendutchfiber.nl. Ga voor meer informatie naar de website van T-Mobile of Open Dutch Fiber.