Mantelzorg

Zorgt u voor langere tijd veel voor een naaste en wordt u daar niet voor betaald? Dan doet u aan mantelzorg en bent u mantelzorger. 

Als de zorg voor lange tijd en veel is, is een steuntje in de rug soms prettig. Op mantelzorg.nl vindt u algemene informatie over bijvoorbeeld:

  • praktische zaken en regelgeving
  • het combineren van werk en mantelzorg

In Dijk en Waard kunt u advies of praktische ondersteuning thuis vragen via Wonen Plus Welzijn of MET Welzijn. Mantelzorgers voor mensen met dementie kunnen ook terecht bij Geriant.

Voor het zoeken naar een tijdelijke overname van uw mantelzorgtaken bij overbelasting (respijtzorg) kunt u terecht bij uw gemeente.

Mantelzorgcompliment

Wordt er onbetaald voor u gezorgd? En vindt u dat diegene een compliment verdient? Dan kunt u uw mantelzorger bedanken met een financieel mantelzorgcompliment. U kunt dit 1 keer per jaar aanvragen.

Mantelzorgcompliment aanvragen

De aanvragen voor 2022 kunnen tussen 1 november 2022 en 31 december 2022 worden ingediend. Inwoners van de voormalige gemeente Heerhugowaard vragen het aan bij MET Welzijn en inwoners van de oude gemeente Langedijk bij Wonen Plus Welzijn.